Αρχική Ελλάδα Πρόστιμα ύψους 3.750 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων την Τετάρτη

Πρόστιμα ύψους 3.750 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων την Τετάρτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 3.750 ευρώ επέβαλαν μετά από 89.912 ελέγχους οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές την Τετάρτη 4 Μαΐου , για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας:

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τετάρτη 04.05.2022 συνολικά 89.912 ελέγχους και κατέγραψαν 12 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 3.750€

H Eλληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων 84.012

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Επικράτεια

  • Το Λιμενικό πραγματοποίησε (5.869) ελέγχους σε αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19.
  • Η (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) πραγματοποίησε τριάντα (30) ελέγχους σε επιχειρήσεις – καταστήματα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, οι έλεγχοι έλαβαν χώρα σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος, επιπλέον γίνονται έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων των εργαζομένων.