Αρχική Ελλάδα Πρόστιμα ύψους 13.300 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων την Τρίτη

Πρόστιμα ύψους 13.300 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων την Τρίτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 13.300 ευρώ επέβαλαν μετά από 95.976 ελέγχους οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές την Τρίτη 3 Μαΐου , για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας:

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τρίτη 03.05.2022 συνολικά 95.976 ελέγχους και κατέγραψαν 14 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 13.300€

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων 89.842

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

  1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους
  2. Πάρανομη είσοδο στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000€ σε (2) αλλοδαπούς για παράνομη είσοδο στη χωρά χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου.

Επικράτεια

  • Το Λιμενικό πραγματοποίησε (95.976) ελέγχους σε αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19.
  • Η (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) πραγματοποίησε είκοσι (20) ελέγχους σε επιχειρήσεις – καταστήματα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, οι έλεγχοι έλαβαν χώρα σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος, επιπλέον γίνονται έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων των εργαζομένων.