Αρχική Ελλάδα Πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων την Τρίτη

Πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων την Τρίτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500 ευρώ επέβαλαν μετά από 99.688 ελέγχους οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές την Τρίτη 24 Μαΐου, για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας:

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τρίτη 24.05.2022 συνολικά 99.688 ελέγχους και κατέγραψαν 5 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.500€

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων 93.847

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους
Επικράτεια

Το Λιμενικό πραγματοποίησε (5.508) ελέγχους σε αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19.
Η (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) πραγματοποίησε εβδομήντα ένα (71) ελέγχους σε επιχειρήσεις – καταστήματα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, οι έλεγχοι έλαβαν χώρα στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία.
Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος, επιπλέον γίνονται έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων των εργαζομένων.