Αρχική Εργασιακά Πρόσθετη αμοιβή και μετατροπή ειδικότητας, δέλεαρ για 32 ιατρούς σε Κυκλάδες-Δωδεκάνησα

Πρόσθετη αμοιβή και μετατροπή ειδικότητας, δέλεαρ για 32 ιατρούς σε Κυκλάδες-Δωδεκάνησα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κίνητρα για 32 ακόμη θέσεις ιατρών ειδικότητας προσφέρει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να στελεχώσει Περιφερειακά Ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, το ύψος της αποζημίωσης κάθε Ιατρού καθορίζεται στα 450 ευρώ μηνιαίως, τα οποία θα προστίθενται στην ήδη υπάρχουσα μισθοδοσία του υπουργείου Υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Το σύνολο των ιατρών που θα αποζημιώνονται, ανέρχεται σε 85, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ ήδη υπηρετούν 20 αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι εισπράττουν κανονικά την αποζημίωση.

Εξάλλου, για να καλυφθούν οι θέσεις των γιατρών στα νησιά, στην περίπτωση που δεν υπάρχει εγγεγραμμένος στον κατάλογο ιατρός, ο οποίος κατέχει την αιτούμενη ειδικότητα (Παθολόγος ή Γενικής Ιατρικής), πλέον δίνεται η δυνατότητα μετατροπής της ειδικότητας σε άλλη, για την οποία υπάρχει υποψήφιος στον πίνακα των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν υφίσταται περιορισμός στην ειδικότητα των ιατρών που επιθυμούν να στελεχώσουν τις δομές υγείας των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ότι η αποζημίωση θα χορηγηθεί σε όλες τις κλινικές και εργαστηριακές ειδικότητες αθολογικές και χειρουργικές- που θα εργαστούν ως επικουρικοί, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Για την πλήρωση των 32 θέσεων επικουρικών γιατρών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Εντεταλμένος για Θέματα Υγείας, Νίκος Καραμαρίτης, έχει ήδη αποστείλει έγγραφο με την μορφή του επείγοντος, σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, για να ενημερώσουν τα μέλη τους που επιθυμούν να υπηρετήσουν στις υγειονομικές μονάδες των νησιών.