Αρχική Υπουργεία Προσωρινές συντάξεις: Για ποιους και πόσο αυξάνεται η προκαταβολή

Προσωρινές συντάξεις: Για ποιους και πόσο αυξάνεται η προκαταβολή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αύξηση της προκαταβολής των προσωρινών συντάξεων στο 80% για τους μισθωτούς και στο 70% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, από 50% που ήταν μέχρι σήμερα, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η σχετική νομοθετία πρωτοβουλία θα έρθει στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο και θα ισχύσει από τέλη Αυγούστου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Βρούτσης εξήγησε πως χαμηλότερο πλαφόν ορίζονται τα 384 ευρώ και ανώτερο το διπλάσιο. Αναφερόμενος στις συντάξεις χηρείας, ανέφερε ότι και σε αυτές θα αυξηθεί η προκαταβολή κατά 20% φτάνοντας το 70%, μέσα στο καλοκαίρι.

Δεσμεύθηκε ακόμη να γίνετα στο εξής «όσο το δυνατόν πιο σύντομα» η καταβολή του εφάπαξ. Όπως είπε το νομοσχέδιο θα δίνει τη δυνατότητα για πρώτη φορά να γίνεται μια εκτίμηση του μέσου όρου του ύψους του εφάπαξ σε ταμεία διαφορετικά, διακριτά μεταξύ τους για να μην υπάρχει και περίπτωση που υπερκαλύπτεται το εφάπαξ.  Ειδική διάταξη θα υπάρχει και για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, η οποία θα επιτρέπει τη χρορήγηση προσωρινής σύνταξης, κάτι που έως τώρα απαγορευόταν.

Ο κ. Βρούτσης κάλεσε για ακόμη μία χρονιά τους ξενοδόχους να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους και να υποδεχθούν τους Έλληνες τουρίστες, υπογραμμίζοντας ότι οι πληρωμές τους θα γίνουν σε έναν μήνα