Αρχική Μόνιμοι Προσλήψεις στην ΟΣΥ: Ξαναγράφεται ο πίνακας προσληπτέων μετά τον έλεγχο του ΑΣΕΠ

Προσλήψεις στην ΟΣΥ: Ξαναγράφεται ο πίνακας προσληπτέων μετά τον έλεγχο του ΑΣΕΠ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγνώριστο έστειλε στη διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) τον πίνακα προσληπτέων στο πλαίσιο του τρέχοντος διαγωνισμού για την πρόσληψη οδηγών και τεχνιτών το ΑΣΕΠ αφού ύστερα από τον αυτεπάγγελτο εξονυχιστικό έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής στο σύνολο της λίστας που είχε περάσει από τον έλεγχο της ΟΣΥ, εντοπίστηκε μέχρι και υποψήφιος οδηγός με δίπλωμα οδήγησης …δικύκλου και μόνο.

Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο διορθωμένος και αναθεωρημένος πίνακας προσληπτέων εστάλη στη διοίκηση της ΟΣΥ για αναμόρφωση ώστε με ενσωματωμένες τις διορθώσεις να επιστραφεί στο ΑΣΕΠ προς επικύρωση και να προχωρήσει η διαδικασία των προσλήψεων.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του «ethnos.gr», οι αλλαγές που προέκυψαν από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ήταν τόσες με αποτέλεσμα από τον διορθωμένο πίνακα αφενός να έχουν απομακρυνθεί τουλάχιστον 60 ονόματα υποψηφίων (από το σύνολο των 367), που έχουν αντικατασταθεί από ισάριθμους άλλους των οποίων τα προσόντα υπερτερούσαν και αφετέρου να έχει αλλάξει ριζικά η σειρά και η κατάταξη στους πίνακες προσληπτέων ακόμα και για όσους παρέμειναν εντός λίστας. Ουσιαστικά οι πίνακες δε μοιάζουν καθόλου με αυτούς που αρχικώς είχε καταρτίσει η Επιτροπή διαγωνισμού της εταιρίας αφού το 1/6 των ονομάτων που είχαν συμπεριληφθεί, έχουν πλέον αντικατασταθεί.

Ορισμένα από τα λάθη που εντοπίστηκαν αποδίδονται από τους ελεγκτές σε αστοχίες από απειρία, ωστόσο για αρκετές περιπτώσεις δε φαίνεται να υπάρχει πειστική δικαιολογία.

Εκτός του υποψηφίου οδηγού λεωφορείου, ο οποίος διέθετε μόνο δίπλωμα οδήγησης …μοτοσικλέτας, αλλά παρόλα αυτά είχε συμπεριληφθεί στον πίνακα, εντοπίστηκαν αρκετές περιπτώσεις, στις οποίες δεν είχαν συνυπολογιστεί ισότιμα τα μόρια των υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, τα ίδια πιστοποιητικά σπουδών και η ίδια προϋπηρεσία σε άλλους υποψηφίους είχαν συνυπολογιστεί ανοίγοντάς τους το δρόμο για μια θέση στην ΟΣΥ και σε άλλους όχι, με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να έχουν απορριφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις στην εταιρία είχε εξαρχής εμφανίσει προβλήματα. Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού, με τη δημοσίευση προσωπικών ευαίσθητων δεδομένων των απορριπτέων υποψηφίων, κάτι το οποίο απαγορεύεται.

Υστερα από διαμαρτυρίες υποψηφίων, η κατηγορία της ιστοσελίδας του οργανισμού, όπου είχαν αναρτηθεί τα αποτελέσματα, βγήκε εκτός λειτουργίας και οι πίνακες δεν ήταν προσβάσιμοι.

Αναρτήθηκαν εκ νέου μία ημέρα αργότερα αφού είχαν αφαιρεθεί τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα των απορριπτέων, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες υποψηφίων είχαν αλλάξει και οι σειρές κατάταξης.

Ακολούθησε η περίοδος των ενστάσεων κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr, συνολικά στο ΑΣΕΠ απεστάλησαν περί τις 1.000 ενστάσεις και για τις δύο εταιρείες (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ) με την συντριπτική πλειοψηφία να αφορά το διαγωνισμό και τις θέσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Συγκεκριμένα στο ΑΣΕΠ έφτασαν:

  • 643 ενστάσεις υποψηφίων που ενδιαφέρονταν για την κάλυψη μίας θέσης στην ΟΣΥ.
  • 302 ενστάσεις υποψηφίων για τη ΣΤΑΣΥ και
  • 83 ενστάσεις υποψηφίων, οι οποίες δεν ανέγραφαν τον φορέα.

Το πλήθος των ενστάσεων ήταν ο βασικός δείκτης για να αποφασίσει το ΑΣΕΠ να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο εξονυχιστικό έλεγχο των πινάκων προσληπτέων και όχι μόνο στην εξέταση των ενστάσεων παρά το γεγονός ότι βάσει της προκήρυξης και της fast track διαδικασίας που επελέγη ο διαθέσιμος χρόνος γι΄αυτό ήταν είκοσι ημέρες. Ο χρόνος φυσικά δεν τηρήθηκε δεδομένου ότι τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν ήδη από τους αρχικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Οι έλεγχοι του ΑΣΕΠ συνεχίζονται στους πίνακες της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας και να αποσταλούν στην εταιρία.

Οριστικά ο φάκελος των εν λόγω διαγωνισμών προσλήψεων στις συγκοινωνιακές εταιρίες αναμένεται να κλείσει από το ΑΣΕΠ έως τις 15 Φεβρουαρίου με την επικύρωση των οριστικών πινάκων διοριστέων, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση των προσλήψεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις αφορούν 367 θέσεις προσωπικού Δ.Ε. Οδηγοί Λεωφορείων και 56 θέσεις Δ.Ε. Τεχνιτών διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στην ανώνυμη εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) και 186 θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.).

με πληροφορίες απο ethnos.gr