Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Προσλήψεις σε δύο υπουργεία με μισθό 5.704€ – Πώς θα κάνετε αίτηση

Ξεκίνησε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το νέο «πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα για 2.260 άτομα σε υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης-ΥΠΥΤ)» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, στις 11:00.

Η δράση, διάρκειας οκτώ μηνών, έχει ως στόχο την ενίσχυση και την προώθηση της απασχόλησης των ανέργων, με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και τη ΔΥΠΑ.

Οι ειδικότητες
Κατηγορία ΠΕ

Δασολόγων
Μηχανικών περιβάλλοντος
Κοινωνικών λειτουργών
Νηπιαγωγών
Ψυχολόγων
Διοικητικού-Οικονομικού

Κατηγορία ΤΕ

Τοπογράφων
Δασοπόνων
Κοινωνικών Λειτουργών
Διοικητικού
Πληροφορικής
Βρεφονηπιοκόμων
Νοσηλευτών
Ηλεκτρολόγων
Μηχανικών
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Κατηγορία ΔΕ

Διοικητικού
Βρεφονηπιοκόμων
Ηλεκτροτεχνιτών
Υδραυλικών
Νοσηλευτών
Ψυκτικών
Κατηγορία ΥΕ

Βοηθητικών χειρωνακτικών εργασιών
Γενικών καθηκόντων
Εργατών πρασίνου
Ποιοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Proson, δεν έχουν οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στα 8 τελευταία προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που είχε προκηρύξει ο ΟΑΕΔ!

Άνεργοι, δηλαδή, που είχαν απασχοληθεί το 2017 σε παρόμοιο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα, δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση ακόμα και αν έχουν περάσει 5 ολόκληρα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, στο νέο πρόγραμμα για τις 2.260 θέσεις εργασίας δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είχαν κριθεί δικαιούχοι και είχαν απασχοληθεί στις Δημόσιες Προσκλήσεις του τότε ΟΑΕΔ, με αριθμό: 9/2017, 16/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018, 3/2019, 4/2020 και 2/2022.

Πώς γίνεται η αίτηση
Οι αιτήσεις συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα θα μείνουν ανοικτές έως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00 το πρωί.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να κάνουν αίτηση και πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, θα πρέπει να υποβάλλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μία αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης και από έναν έως τρεις επιβλέποντες φορείς ή/και υπηρεσίες τοποθέτησης.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους γίνεται, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, στη διεύθυνση εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Έρχονται 73 προσλήψεις στον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων – Δείτε την προθεσμία

Με 73 προσλήψεις θα καλύψει τις άμεσες εποχικές ανάγκες...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου, ανακοινώνει την πρόσληψη 35 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών για...

ΑΣΕΠ: Βγήκε ο διαγωνισμός για την Δημοτική Αστυνομία – Αναλυτικά η κατανομή

ΑΣΕΠ: Βγήκε ο διαγωνισμός για την Δημοτική Αστυνομία - Αναλυτικά η κατανομή Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων ανά κλάδο και δήμο σε όλη την Ελλάδα Απεστάλη...

ΑΔΜΗΕ: Προκήρυξη 32 θέσεων εργασίας αορίστου χρόνου 

ΑΔΜΗΕ: Προκήρυξη 32 θέσεων εργασίας αορίστου χρόνου, η υποβολή των αιτήσεων για την κάλυψη των νέων θέσεων εργασίας θα ξεκινήσει στις 26/2/2024 και θα...

Θέσεις εργασίας στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Θέσεις εργασίας στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ανακοινώνει πως θα προχωρήσει στη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με ένα άτομο για την...