Αρχική Μόνιμοι Προσλήψεις 1.420 ιατρών εντός του 2021

Προσλήψεις 1.420 ιατρών εντός του 2021

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το 2020 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες προσλήψεις στην Υγεία.

«Μέχρι σήμερα εντός του 2020 περισσότερες από 600 προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού έχουν ήδη διεκπεραιωθεί και οι γιατροί αυτοί βρίσκονται στις θέσεις τους. Να θυμίσω και τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, στο οποίο περιλαμβάνονται και γιατροί. Σε ό,τι αφορά γενικά το προσωπικό ενώ αρχικό σχεδιασμός μας ήταν 2000 προσλήψεις στην αρχή της πανδημίας έχουμε ήδη ξεπεράσει τις 7.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο σύστημα υγείας­ είχε αναφέρει σε συνέντευξη του ο Υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης.

Προφανώς και η πανδημία ώθησε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού για την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Με τον ίδιο τρόπο και διαδικασίες fast – track, όπου απαιτείται, θα συνεχιστούν και το 2021 οι προκηρύξεις για νοσηλευτικό, ιατρικό και λοιπό επικουρικό προσωπικό σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

Στον τομέα των γιατρών, ο υφυπουργός Υγείας προανήγγειλε περισσότερες από 1.420 προσλήψεις μόνιμων γιατρών από όλες τις ειδικότητες μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα με επικουρικό προσωπικό θα συνεχίσουν να ενισχύονται και τη νέα χρονιά νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας.

Εν αναμονή και του νέου εμβολίου για τον κορονοϊό αναμένεται να γίνουν επιπλέον προσλήψεις για υγειονομικό προσωπικό. Παράλληλα, με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας θα συνεχιστούν και το 2021 οι προσλήψεις συμβασιούχων στον ΕΟΔΥ για την κεντρική του υπηρεσία και για τις Κινητές Ομάδες Υγείας.