Αρχική Υγεία Προς έγκριση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Προς έγκριση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής Αρχής θα ζητήσει η Ρωσία προκειμένου να διανείμει το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού Sputnik V και στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων.

Το αίτημα αυτό θα απευθυνθεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μέσα στον Φεβρουάριο, διευκρίνισε ο επικεφαλής του Ταμείου Kirill Dmitriev μιλώντας στο Reuters.

Το Sputnik V αναπτύχθηκε από το ρωσικό ινστιτούτο Γκαμαλέγια σε συνεργασία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο, μετά από κλινικές δοκιμές που επαναλήφθηκαν τρεις φορές, έχει 90% αποτελεσματικότητα.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, μάλιστα, το Ταμείο είχε ανακοινώσει ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, είναι αποτελεσματικό απέναντι και στο νέο στέλεχος κορωνοϊού.

«Επιβεβαιώνουμε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το Sputnik V είναι υψηλά αποτελεσματικό έναντι στη νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Ευρώπη» ανέφερε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κίριλ Ντμιτρίεφ, σύμφωνα με το Sputnik.

Το Sputnik V είναι το πρώτο εμβόλιο που καταχωρήθηκε παγκοσμίως κατά του κορωνοϊού.

Στις 11 Δεκεμβρίου, η βρετανική AstraZenecaανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρεία που παράγει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik V.