Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν από τη Σμύρνη: «Οδηγήσαμε τον εχθρό στη θάλασσα», για ακόμη μία προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σμύρνη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στη χώρα, ο οποίος χαρακτήρισε την πόλη «τον τόπο της νίκης του εθνικού αγώνα», που «οδήγησε τον εχθρό στη θάλασσα».

Μάλιστα, σε ένα εθνικιστικό «κρεσέντο» δήλωσε, όπως μετέδωσε η Hurriyet, πως είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στο «μαργαριτάρι του Αιγαίου» που «πριν από έναν αιώνα απαλλάχθηκε από τον εχθρό, αλλά δεν μπορούσε να απαλλαγεί από τους φτωχούς του συγγενείς».

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις αυτές από τον Τούρκο πρόεδρο έγιναν λίγες μόλις ώρες προτού συναντηθούν στην Άγκυρα η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Τούρκος ομόλογός της Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας αντικείμενο των συνομιλιών θα αποτελέσουν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς και οι περιφερειακές και οι διεθνείς εξελίξεις.

 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις