Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Προκαλεί η Τουρκία: Αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα ανατολικά της Κρήτης

Νέα Navtex εξέδωσε η Τουρκία, με αφορμή τις επιστημονικές έρευνες που ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα ανατολικά της Κρήτης και Κάσου.

Συγκεκριμένα, η Τουρκική Navtex από το σταθμό της Αττάλειας επισημαίνει ότι κομμάτια της περιοχής αυτής ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπως δηλώθηκε στα Ηνωμένα Έθνη τον Μάρτιο του 2020.

Η Τουρκία μάλιστα προχωρά σε επαναφορά του τουρκολυβικού μνημονίου και προειδοποιεί την ελληνική πλευρά να μην πραγματοποιήσει τις έρευνες. Ωστόσο η οριοθέτηση αυτής της περιοχής έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Το «μανιφέστο» του Ερντογάν

Την ίδια ώρα, κυκλοφόρησε στη γειτονική χώρα το βιβλίο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τίτλο «ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι δυνατός».

Ο Τούρκος πρόεδρος στο συγγραφικό του έργο στρέφεται κατά της Ελλάδας αλλά και των χωρών της Δύσης . Συγκεκριμένα κατηγορεί την Δύση για το προσφυγικό, ενώ ασκεί κριτική σε ΗΠΑ και Ισραήλ, αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

Τονίζει επίσης να αλλάξει η σύνθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας, διότι υποστηρίζει πως υπάρχουν Χριστιανικές τάσεις σε αυτό και προτείνει την ένταξη μουσουλμανικών χωρών.

Σοϊλού: Η Ευρώπη πρέπει να μας ευγνωμονεί

Την ευγνωμοσύνη της Ευρώπης για την Τουρκία ζήτησε ο Υπ. Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού, καθώς όπως δήλωσε η Τουρκία συνέβαλε τα μέγιστα στην αναχαίτιση των προσφυγικών ροών αλλά και την διακίνηση ναρκωτικών: «Στο προσφυγικό ζήτημα, αλλά όχι μόνο σε αυτό και στο θέμα των ναρκωτικών η Δύση και κυρίως η Ευρώπη, πρέπει να μας ευγνωμονεί! Δεν υπάρχει στον κόσμο τέτοια επιτυχία ασφάλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σοϊλού.

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι σε πλατφόρμες: Ο Ν.4808/2021 και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία

Δείτε τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες.

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ισραηλινά στρατεύματα στο κέντρο της Ράφα

Ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα εισήλθαν στο κέντρο της Ράφα, τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση στη νότια πόλη της Γάζας και λίγες ώρες μετά από έναν...

Ιλαρά: Οι τρεις χώρες με τα υψηλότερα περιστατικά

Η οξεία αύξηση των περιστατικών ιλαράς στην Ευρώπη προκαλεί ανησυχία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των περιστατικών μπορεί να ξεπεράσει τα...

Ομιλία Μητσοτάκη στο Παλαιό Φάληρο : Σε έναν κόσμο που αλλάζει, η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε νωρίτερα στο Παλαιό Φάληρο, όπου εκφώνησε ομιλία σε πολίτες. Αργότερα, θα επισκεφθεί το Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας...

«Γυρίστε σπίτια σας!»: Οι Ισπανοί κατά του τουρισμού σε Μαγιόρκα, Ίμπιζα, Κανάρια

Χιλιάδες κάτοικοι των Βαλεαρίδων Νήσων στην Ισπανία κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά του μαζικού τουρισμού, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Μερικές ημέρες μετά την...