Αρχική Δήμοι Πρόγραμμα «Κάνε Κλικ στη Ζωή!» στον Δήμο Νέας Προποντίδας

Πρόγραμμα «Κάνε Κλικ στη Ζωή!» στον Δήμο Νέας Προποντίδας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το πρόγραμμα «Κάνε Κλικ στη Ζωή» ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη 20 Αυγούστου στον Δήμο Νέας Προποντίδας.  Αφορά στην παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης ηλικιωμένων. Στόχος του η δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας υποστήριξης ηλικιωμένων που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και παρακολούθησης.

Ο Δήμος μετέχει στο Πρόγραμμα και ένας σημαντικός αριθμός πολιτών  έχει ήδη υποβάλει τη σχετική αίτηση. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα ειδοποιηθούν και θα αρχίσει η εγκατάσταση του εξοπλισμού, που απαιτείται στον κάθε δικαιούχο, ωστόσο,  απομένουν λίγες ακόμη κενές θέσεις, συνεπώς,  όποια-ος ενδιαφέρεται, μπορεί να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση.

Ποιους αφορά:

 Η δράση αφορά κυρίως άτομα:

  • που ζουν μόνα ή/και μακριά από δομές υγείας & φροντίδας,
  • σε χρόνια πάσχοντες (κατάθλιψη, αστάθεια, κινητικά προβλήματα, διαβήτης, Alzheimer, καρδιολογικά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα, κ.α.)
  • Ποιες είναι οι προϋποθέσεις;

01.  Ηλικιωμένοι από 60 ετών και άνω

02.  Κάτοικος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τι θα περιλαμβάνει η υπηρεσία; :

α) τη λειτουργία Κέντρου 24ωρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης ωφελούμενων.
β) την παρακολούθηση και τηλεειδοποίηση των ηλικιωμένων μέσω ειδικών συσκευών

Τι παρέχει η λειτουργία κέντρου 24ωρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης;

  • Παρέχει τις απαραίτητες υποδομές, συσκευές αλλά και ανθρώπινους πόρους για τη παροχή της υπηρεσίας 24ωρης παρακολούθησης,
  • Παρέχει στους ωφελούμενους ένα πρότυπο Κέντρο Διαχείρισης κλήσεων με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, που έχει άμεση πρόσβαση στο αρχείο κάθε ηλικιωμένου και αποτελείται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κλπ και ανταποκρίνεται άμεσα σε οποιαδήποτε ανάγκη ή επιθυμία του ηλικιωμένου,
  • Ακόμα και αν ο ωφελούμενος δεν είναι σε θέση να απαντήσει η 24ωρη υπηρεσία στέλνει αμέσως βοήθεια, κάποιο γείτονα, μέλος της οικογένειάς του, ασθενοφόρο, την Άμεση Δράση, την Πυροσβεστική, κ.α.

Στην παρούσα φάση λόγω της Πανδημίας δε συγκεντρώνονται  δικαιολογητικά, παρά μόνο αιτήσεις.