Αρχική Οικονομία Πρόγραμμα Γέφυρα: Έρχεται δεύτερο πρόγραμμα για μικρομεσαίους

Πρόγραμμα Γέφυρα: Έρχεται δεύτερο πρόγραμμα για μικρομεσαίους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το οικονομικό επιτελείο της χώρας αναμένεται να δρομολογήσει το δεύτερο Πρόγραμμα Γέφυρα, που θα παρέχει δάνεια σε επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα θα προβλέπει κρατική επιδότηση της δόσης για 9 μήνες. 

Συγκεκριμένα,  η υλοποίηση ενός προγράμματος επιδότησης τόκων για δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει μπει εδώ και καιρό στο τραπέζι της κυβέρνησης, καθώς έχουν πληθύνει οι περιπτώσεις που υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο, για να μην “βαφτούν” κόκκινα χιλιάδες επιχειρηματικά δάνεια 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα αφορά τους οφειλέτες οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε πρόγραμμα “Γέφυρα” καθεστώς μορατόριουμ μέχρι και τον Μάρτιο. Επομένως, η επιδότηση από το κράτος θα τους καλύπτει έως το τέλος του 2021. Η επιδότηση αναμένεται να ξεκινά από τον Μάρτιο του 2021 και θα έχει διάρκεια 9 μηνών, δηλαδή έως το τέλος του ‘21. 

160.467 αιτήσεις για το Πρόγραμμα Γέφυρα 

Μέχρι τις 31/10, οπότε και ολοκληρώθηκε η προθεσμία κατάθεσης αίτησης στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», είχαν υποβληθεί, συνολικά, 160.467 αιτήσεις. 

Να θυμίσουμε ότι, δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι πληγέντες από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία. Συνεπώς, έχουν υποστεί μείωση του εισοδήματός τους και στους οποίους έχει παρασχεθεί οικονομική ενίσχυση στο πλαίσιο του Μηχανισμού Στήριξης εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών ή φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Μεταξύ άλλων, βασικά κριτήρια είναι η αξία της κύριας κατοικίας να μην υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ, το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος να μην υπερβαίνει τα 24.000 ευρώ και η ακίνητη περιουσία να μην υπερβαίνει τα 600.000.