Αρχική Ελλάδα Προειδοποίηση Λαζανά: Το πρόβλημα θα κορυφωθεί τον Αύγουστο

Προειδοποίηση Λαζανά: Το πρόβλημα θα κορυφωθεί τον Αύγουστο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που θα υπάρχει κορύφωση του προβλήματος». Αυτό επισήμανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, ο οποίος προειδοποίησε για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την εικόνα που διαμορφώνεται και ανέφερε, συγκεκριμένα: «Ο Αύγουστος μας ανησυχεί πάρα πολύ. Ήδη έχουν προηγηθεί οι μέρες χαλαρότητας του Ιουλίου και ήδη από αυτές υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων και τον Αύγουστο υπάρχει το μέγιστο της μετακίνηση για τις καλοκαιρινές διακοπές, υπάρχουν οι συγκεντρώσεις, υπήρξε πρόβλημα με τις συναυλίες, υπάρχει πρόβλημα με τους γάμους καθώς και τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις. Πιστεύω πως όλα πρέπει να γίνονται με σύνεση και εμείς να λάβουμε όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται».

Όπως εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «τα καμπανάκια έχουν χτυπήσει εδώ και πολύ καιρό» και επεσήμανε πως θα πρέπει οι πολίτες να είναι προσεκτικοί.

«Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αλλά ο Αύγουστος είναι ο μήνας που θα υπάρχει κορύφωση του προβλήματος, γι’ αυτό και πρέπει να υπάρχει κορύφωση της ενημέρωσης και των προληπτικών μέτρων».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ενδεχομένως χρειάζεται να επεκταθούν και έλεγχοι στην κοινότητα. «Είναι το φαινόμενο του παγόβουνου που ανακαλύπτουμε την κορυφή του βουνού με τα τεστ τα μοριακά τα οποία υπάρχουν, αλλά από κάτω υπάρχει ένας πληθυσμός ακόμα ο οποίος είναι ασυμπτωματικός και είναι ωφέλιμο και σκόπιμο αυτός να ανευρεθεί και να θεραπευτεί αν χρειάζεται».