ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 27 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου. Η προπληρωμή των επικουρικών συντάξεων, την Πέμπτη πριν την Πρωτοχρονιά, οι οποίες κανονικά θα πληρώνονταν στις 2 Ιανουαρίου, ορίζεται λόγω των εορτών.

Υπενθυμίζεται πως στις 27 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά οι επικουρικές συντάξεις όπως καταβάλλονταν μέχρι σήμερα, χωρίς τις περικοπές που προβλέφθηκαν το 2017 και θα αφαιρούσαν από περίπου 200.000 συνταξιούχους εισόδημα έως 18%. Η ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις διασώζει τους εν λόγω δικαιούχους που θα λάβουν πριν την πρωτοχρονιά την επικουρική τους σύνταξη στο ύψος που την λαμβάνουν από τον Σεπτέμβρη του 2016 και μέχρι σήμερα.
Νωρίτερα αναμένεται και η πληρωμή των κύριων συντάξεων. Συγκεκριμένα, προκειμένου να διευκολυνθούν οικονομικά οι συνταξιούχοι ενόψει των Εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, η καταβολή των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου 2019 θα γίνει νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες και συγκεκριμένα πριν τα Χριστούγεννα.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2019 ορίζονται από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Οι συντάξεις του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ αναμένεται να καταβληθούν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 ενώ οι συντάξεις που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς και του Δημοσίου κατά πάσα πιθανότητα θα καταβληθούν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.