Αρχική Διεθνή Πρίγκιπας Άντριου: Επέστρεψε στην… μαμά του για να μη συλλήφθει

Πρίγκιπας Άντριου: Επέστρεψε στην… μαμά του για να μη συλλήφθει

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την… μητρική αγκαλιά αναζήτησε ο πρίγκιπας Άντριου, προκειμένου να αποφύγει ή έστω να κωλυσιεργήσει τις δικαστικές διαδικασίες εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση.

Και πώς να μην τρέξεις στην μητρική αγκαλιά, όταν η μητέρα σου είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Ως εκ τούτου, οι επιλογές του βαραίνουν κι άλλο το κλίμα στο παλάτι.

Όπως αναφέρεται, ο πρίγκιπας Άντριου είχε αποφύγει τις «πολλαπλές προσπάθειες» να του επιδοθούν τα νομικά έγγραφα για λογαριασμό της κατηγόρου του για σεξουαλική επίθεση, ταξιδεύοντας 500 μίλια και συγκεκριμένα στη Σκωτία, όπου βρίσκεται η βασίλισσα, λίγες ημέρες πριν την πρώτη ακρόαση.

Οι δικηγόροι της Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε, που προσέφυγε στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης κατά του Άντριου, είχαν ήδη παραδεχθεί ότι θα ήταν δύσκολο να τον εντοπίσουν αυτοπροσώπως και να κάνουν την επίδοση.

Ο Άντριου, μετά τη μήνυση, απομονώθηκε στο σπίτι του στο Γουίνδσορ, όπου οι φύλακες έδιωξαν τους δικηγόρους που προσπαθούσαν να επιδώσουν τα έγγραφα των αμερικανικών δικαστηρίων, σύμφωνα με τη Sun. Αφού απέφυγε τις προσπάθειες επίδοσης, ο Άντριου την Τρίτη βρήκε μία άλλη, ακόμη πιο ασφαλή τοποθεσία: το Μπαλμόραλ στη Σκωτία, όπου βρίσκεται η μητέρα του, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Ταξίδεψε στη Σκωτία με το αυτοκίνητο για να αποφύγει να τον εντοπίσουν

Ο γαλαζοαίματος φωτογραφήθηκε σε αυτοκίνητο μαζί με την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον, καθώς οδηγούσε από το σπίτι τους στο κτήμα της βασίλισσας έκτασης 50.000 στρεμμάτων, όπου βρίσκονταν νωρίτερα το καλοκαίρι. Το πρώην ζευγάρι έφτασε με το ίδιο αυτοκίνητο, μάρκας Range Rover, με το οποίο έφυγαν από το Ουίνδσοr. Κάτι τέτοιο υποδηλώνει ότι ταξίδεψαν οδικώς, κι όχι με αεροπλάνο, γλιτώνοντας ενδεχόμενο κίνδυνο να τον εντοπίσουν στην πτήση.

Σύμφωνα με πηγή της Sun, ο Άντριου πήγε στη Σκωτία, καθώς «τρελάθηκε» στο Ουίνδσορ τις περασμένες εβδομάδες. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι δεν πήγαινε για ιππασία, ούτε μπορούσε να βγει έξω, γνωρίζοντας τις προσπάθειες για την επίδοση των εγγράφων. «Γνωρίζει ότι είναι πολύ πιο ασφαλής στο Μπαλμόραλ, στο κτήμα της βασίλισσας», είπε η πηγή, σημειώνοντας ότι ο Άντριου είναι ο αγαπημένος της γιος.

Ο Άντριου έχει αρνηθεί τις καταγγελίες

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, το ταξίδι γίνεται λίγο πριν προγραμματιστεί η πρώτη ακρόαση. Ήδη, έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη χωρίς να είναι σαφές αν αναμένεται να συμμετάσχει ο Άντριου ή η κατήγορός του. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι «αναγκάστηκε να έχει σεξουαλική επαφή με τον πρίγκιπα Άντριου παρά τη θέλησή της» μετά από εντολή του αυτόχειρα παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν και κατηγόρησε την Γκισλέιν Μάξγουελ.

Η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι οι ενέργειές του συνιστούν σεξουαλικά αδικήματα, ενώ σημειώνει ότι υπέστη σημαντικές ζημίες σε ψυχολογικό επίπεδο. Ο Άντριου έχει επανειλημμένα αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, ενώ σε συνέντευξη στο BBC υποστήριξε ότι δεν έχει καμία ανάμνηση για καμία συνάντηση με τη συγκεκριμένη γυναίκα, ούτε και με καμία γυναίκα.

Μέχρι στιγμής ούτε ο ίδιος ούτε η νομική του ομάδα ούτε το Μπάκιγχαμ έχουν απαντήσει στη δικαστική διαδικασία. Ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε στο κελί του στο Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019, περιμένοντας τη δίκη για σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα, ενώ η Μάξγουελ βρίσκεται σε φυλακή του Μπρούκλιν περιμένοντας τη δίκη για μαστροπεία ανήλικων κοριτσιών για τον Έπσταϊν. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.