Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

«Preppers»: Η ομάδα Ελλήνων που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου

«Preppers»: Η ομάδα Ελλήνων που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου, είναι αυτοί οι άνθρωποι, που προετοιμάζονται για κάθε πιθανή καταστροφή. Άνθρωποι που δηλώνουν έτοιμοι να επιβιώσουν όταν έρθει το τέλος του κόσμου.

Αυτή η ομάδα Ελλήνων έχει προετοιμαστεί για κάθε πιθανή καταστροφή και απειλή, μέχρι και το τέλος του κόσμου. Έχουν κάνει εκπαίδευση, ξέρουν πως να επιβιώνουν στη φύση, έχουν καταφύγια, αποθήκες τρόφιμα και φάρμακα.

Ένα από τα μέλη της άγνωστης μέχρι σήμερα ομάδας στο ευρύ κοινό εξηγεί πως: «Ο prepper είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος προετοιμάζεται να ζήσει μια κατάσταση που ξεφεύγει από την κανονική. Prepper είναι ο στρατός, προετοιμάζεται συνέχεια. Prepper είναι ο αθλητής, προετοιμάζεται συνέχεια με την ευρεία έννοια του όρου».

Ο prepper των Εξαρχείων με τη μάσκα χημικού πολέμου: «Ο prepper είναι ο  πολίτης που έχει ανάγκη ο πλανήτης μας αυτή τη στιγμή»

Preppers | Ο φόβος μιας μεγάλης καταστροφής: «Είμαι έτοιμος ακόμα και για  πυρηνική καταστροφή, έχω ετοιμάσει όλο το σπίτι»

Είμαι έτοιμος για μια καταστροφή, εδώ και 30 χρόνια»

Ο Μιχάλης Καλογεράκης από το Ηράκλειο της Κρήτης έδειξε πώς έχει προετοιμάσει το σπίτι για να επιβιώσει σε δύσκολες καταστάσεις. «Είμαι έτοιμος για μια καταστροφή εδώ και αρκετά χρόνια, πάνω από 30 χρόνια. Αυτό το σπίτι είναι 30 χρόνια αυτόνομο ενεργειακά, που είναι βασικός παράγοντας για να αντιμετωπίσεις μια καταστροφή», αναφέρει.

Ακόμη, σχολιάζει πως υπάρχει κόσμος που τον χαρακτηρίζει «ψεκασμένο», ωστόσο ο ίδιος πιστεύει πως είναι καλό να είναι έτοιμος για κάθε είδους καταστροφή.

Preppers: Πώς λειτουργεί ένας «σάκος επιβίωσης»

Μετέτρεψε το σπίτι του σε πυρηνικό καταφύγιο

Ο ίδιος έχει δημιουργήσει στο υπόγειο του σπιτιού του ένα αυτοσχέδιο πυρηνικό καταφύγιο με τρόφιμα , νερό και προμήθειες για να επιβιώσει έως δύο χρόνια.

Όπως λέει, όλο το σπίτι είναι θωρακισμένο με σίδερο για να το μετατρέψει σε κλωβό Φαραντέι. «Έτσι αποτρέπουμε οποιουδήποτε είδους ακτινοβολία να περάσει μέσα», περιέγραψε, τονίζοντας ότι το σπίτι αντέχει ακόμα και σε χτύπημα πυραύλου!

Μιλώντας για τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχει ένα καταφύγιο, είπε ότι είναι τα φάρμακα, ο οπλισμός και ένας μετρητής Γκάιγκερ για την ακτινοβολία. Στο υπόγειό του έχει δημιουργήσει και μια δεξαμενή με νερό για δύο χρόνια, ενώ έδειξε και πώς υποστηρίζεται ενεργειακά με φωτοβολταϊκά το επιχείρημά του.

Έτοιμος για ολική καταστροφή και Γ’ ΠΠ

Το χειρότερο σενάριο και ο μεγαλύτερος φόβος του είναι «η ολική καταστροφή, η… τέλεια καταιγίδα». «Η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό το επικίνδυνο κομβικό σημείο που μπορεί να αντιμετωπίσει την τέλεια καταιγίδα, να έχεις ταυτόχρονα πυρκαγιές, σεισμούς, κοινωνικές αναταραχές και εισβολή από το εξωτερικό», όπως αναφέρει.

«Το πιο ακραίο σενάριο είναι η περίπτωση πολέμου. Το απευκταίο. Τα πράγματα είναι δύσκολα, βρισκόμαστε ήδη στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λίγοι δεν το γνωρίζουν», σχολίασε ένας άλλος Έλληνας prepper στην κάμερα της εκπομπής. «Είμαι έτοιμος για μια πυρηνική καταστροφή, έχω ετοιμάσει όλο το σπίτι για αυτή τη δουλειά, ιδίως το υπόγειο», αποκάλυψε ο prepper από την Κρήτη.

«Έχουμε δοκιμάσει όλες τις σκυλοτροφές για να δούμε ποια είναι η καλύτερη»

Στη Μακρακώμη Φθιώτιδας ένας πρώην στρατιωτικός έχει δημιουργήσει κι αυτός το δικό του καταφύγιο για να επιβιώσει. Όπως λέει στην εκπομπή, έχει εφόδια για έξι μήνες. «Έχουμε δοκιμάσει όλες τις σκυλοτροφές για να δούμε ποια είναι η καλύτερη», αναφέρει μάλιστα, μεταξύ άλλων. Εξήγησε ότι έχει επενδύσει σε ένα καλό sleeping bag, καλά παπούτσια και κάλτσες, ενώ έχει διαμορφώσει για μια καταστροφή και το αυτοκίνητό του!

Δείτε εδώ όλη την εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ για την ύπαρξή των «Preppers»

Πλήρης εξοπλισμός αυτοκινήτου για preppers, για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και αναγκαστικής επιβίωσης

Η λίστα των Preppers για διαβίωση στο χωριό. Σε αυτό το ηχητικό podcast θα αναδειχθούν οι λίστες που πρέπει να έχουμε φτιάξει από τώρα και που προσπαθούμε να υλοποιήσουμε για τη διαβίωση μας στο χωριό.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Βίντεο ντοκουμέντο με τις κινήσεις του 50χρονου πριν και μετά τη γυναικοκτονία στο Μενίδι

Δύο νέα βίντεο έρχονται στην δημοσιότητα που δείχνουν τις...

Στο “έλεος ” της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη – Συστάσεις στις ευπαθείς ομάδες

Στο "έλεος " της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη, την...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στους Δρόμους της Αττικής

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ισχύσουν την Κυριακή στους Δρόμους της...

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Μαλένα ήταν μια χαρά δεν το πίστευα ότι πέθανε»

  Με την κατάθεση και περιγραφή των τελευταίων ωρών από...

Ενημερωτικό Δελτίο

Βίντεο ντοκουμέντο με τις κινήσεις του 50χρονου πριν και μετά τη γυναικοκτονία στο Μενίδι

Δύο νέα βίντεο έρχονται στην δημοσιότητα που δείχνουν τις κινήσεις του 50χρονου δράστη, που σκότωσε με 10 μαχαιριές την 40χρονη εν διαστάσει σύζυγο του...

Στο “έλεος ” της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη – Συστάσεις στις ευπαθείς ομάδες

Στο "έλεος " της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη, την προσοχή των πολιτών, ιδίως όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, εφιστά η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στους Δρόμους της Αττικής

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ισχύσουν την Κυριακή στους Δρόμους της Αττικής, με αφορμή τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024 . Η ΕΛΑΣ  θα προχωρήσει  σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις...

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Μαλένα ήταν μια χαρά δεν το πίστευα ότι πέθανε»

  Με την κατάθεση και περιγραφή των τελευταίων ωρών από την παιδίατρο Μαρία Νικήτα  συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για...