Αρχική Οικονομία Πρεμιέρα σήμερα για τις ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις

Πρεμιέρα σήμερα για τις ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρεμιέρα σήμερα για τις ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Τα καταστήματα έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν την προσεχή Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, να προκηρύσσει γι’ αυτόν τον λόγο 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου. Η απεργιακή συγκέντρωση της ΟΙΥΕ και των σωματείων θα γίνει στην οδό Ερμού στις 11 το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας θα συνεχιστεί διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls και τα εκπτωτικά χωριά.

Στο μεταξύ, με επιστολή στις Ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, η ΕΣΕΕ έστειλε οδηγίες για την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Όπως αναφέρει, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Τις εκπτώσεις υποδέχεται και το εμπορικό κέντρο River West, με εγκαίνια νέου καταστήματος του Κωτσόβολου.