Το πράσινο φως πήρε η μεγάλη επένδυση real estate της ΔΕΗ στη Λεωφόρο Μεσογείων, για την κατασκευή νέου “πράσινου” συγκροτήματος κτιρίων γραφείων με εμπορικό κατάστημα σε πρώην στρατιωτικό ακίνητο στη Λεωφόρο Μεσογείων, πολύ κοντά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την επένδυση να αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι μεγάλες κινήσεις real estate της ΔΕΗ που επιμένει Αθήνα
Πράσινο φως" για τη νέα επένδυση της ΔΕΗ στη Λεωφ. Μεσογείων
Οι μεγάλες κινήσεις real estate της ΔΕΗ που επιμένει Αθήνα

Το προφίλ του έργου

Το νέο κτίριο Διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ θα ανεγερθεί στο Ο.Τ 10467, που περικλείεται από τις οδούς Ξενοπούλου – Ερνέστου Εμπάρ – Κ. Ουράνη και Λεωφ. Μεσογείων. Η έκταση επί της οποίας θα οικοδομηθεί το νέο κτίριο, ανήκει στο Στρατιωτικό Ακίνητο «Στρατόπεδο Πλέσσα Μιχαήλ» περιοχής Ελληνορώσων στην Αθήνα και παραχωρήθηκε πρόσφατα στο ΥΠΕΣΔΔΑ/Γ.Γ.Π.Π. για την κατασκευή του υπό μελέτη κτιρίου.

Τον Ιούλιο του 2020 υπογράφηκε Σύμβαση ανάμεσα στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και στη ΔΕΗ ΑΕ για την εκμίσθωση του πρώην Στρατοπέδου Η κατεδάφιση των κτιρίων του πρώην στρατοπέδου είναι απαραίτητη προκειμένου να ελευθερωθεί το οικόπεδο επί του οποίου θα ανεγερθεί το νέο κτίριο.

Τον Ιούλιο του 2022 εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η έκδοση άδειας κατεδάφισης των υφιστάμενων κτιρίων εντός του πρώην Στρατοπέδου Πλέσσα Μιχαήλ. Στις 31 Ιανουαρίου 2023 εγκρίθηκε η κατεδάφιση των κτιρίων από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ΠΕ Κεντρικού Τομέα.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2023 εκδόθηκε η με Α/Α 796546 Πράξη για την άδεια κατεδάφισης των κτιρίων πρώην στρατοπέδου Πλέσσα Μιχαήλ από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων.

Το έργο αφορά στην ανέγερση κτιρίου που θα στεγάζει τις υπηρεσίες Διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ και θα περιλαμβάνει διευθυντικά γραφεία, γραφεία open space, αμφιθέατρο/ αίθουσα ΜΜΕ, αίθουσες συσκέψεων, χώρο αρχείου, ιατρείο, κυλικεία, ταχυδρομείο ενώ θα διαθέτει δύο τουλάχιστον υπόγεια που θα εξυπηρετούν βοηθητικές χρήσεις, χώρους στάθμευσης κλπ

Το κτίριο θα έχει πιστοποίηση κατά LEED PLATINUM και WELL PLATINUM, προβλέπεται να αποτελείται από τρία (3) υπόγεια, ισόγειο και τέσσερις (4) ορόφους, ενώ στο πλαίσιο του βιοκλιματικού σχεδιασμού του, θα εφαρμοστούν εξειδικευμένες τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, με ανεξάρτητο κτίριο, το κατάστημα προβολής της Εμπορίας της ΔΕΗ, το οποίο θα χωροθετηθεί στο νοτιοδυτικό άκρο του οικοπέδου, στη γωνία Γρηγορίου Ξενόπουλου και Λεωφόρου Μεσογείων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις