Αρχική Δήμοι «Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη μεταφορά των απορριμμάτων

«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη μεταφορά των απορριμμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νόμιμη κρίθηκε από Ελεγκτικό Συνέδριο η διαδικασία  ανάδειξης αναδόχου, για την ανάθεση της μεταφοράς των απορριμμάτων της Κέρκυρας και των Παξών στην Κοζάνη για επεξεργασία από την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.”, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 1.704.504 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας και δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, «με την απόφαση αυτή την οποία λάβαμε σήμερα, κλείνει ουσιαστικά ένας μαραθώνιος τον οποίο διανύσαμε για την διαδικασία της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κοζάνη, για την διασφάλιση πρωτίστως της υγείας, αλλά και της οικονομίας του τόπου μας. Παρά τις δυσκολίες, με την αγαστή όμως συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και της κυβέρνησης, και παρότι ο δρόμος αυτός ήταν εν πολλοίς μοναχικός, παρά τα προσχώματα που κάποιοι έβαλαν, παρά τη λάσπη την οποία δέχθηκε η πλειοψηφία του ΦΟΔΣΑ σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ξεκάθαρη. Έγιναν όλα νόμιμα και κανείς δεν έχει πλέον δικαίωμα να αφήνει αιχμές ή να μιλά για καθυστερήσεις εκ μέρους μας.

Έχουμε πιστεύω δικαιωθεί και ευελπιστώ να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας μέχρι τέλους, προς όφελος της κοινωνίας. Άμεσα θα κληθεί ο ανάδοχος για την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, ώστε ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη. Θα παρακολουθήσουμε την τήρηση των όρων της σύμβασης ώστε αυτοί να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα.

Εκφράζω την ευχαρίστησή μου για τη δικαίωση αυτή, και τονίζω ότι παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον μας για το θέμα αυτό, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μας, όπως αμείωτη είναι και η αγάπη μας για την Κέρκυρα».