Αρχική Υγεία ΠΟΥ: «Όχι» σε συγκεντρώσεις και ταξίδια τα Χριστούγεννα

ΠΟΥ: «Όχι» σε συγκεντρώσεις και ταξίδια τα Χριστούγεννα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το παράρτημα του ΠΟΥ για την αμερικανική ήπειρο (Paho) συνέστησε στους πολίτες να αναβάλουν τις συγκεντρώσεις κατά την εορταστική περίοδο, καθώς τα κρούσμαα του κορονοϊού αυξάνονται ραγδαία σε πολλές χώρες.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής διευθυντής του Paho, Τζαμπάς Μπαρμπόσα σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι, «δεν είναι τώρα η ώρα να οργανώνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις (…). Κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας δεν υπάρχει εορταστική περίοδος χωρίς κίνδυνο».

Ο κ.Μπαρμπόσα πρόσθεσε ότι οι θρησκευτικές λειτουργίες θα πρέπει να τελούνται σε εξωτερικούς χώρους, όπου αυτό είναι εφικτό, ή με περιορισμένο αριθμό πιστών. Καθώς κάθε συγκέντρωση, κάθε έξοδος για ψώνια και κάθε ταξίδι αυξάνουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού, η ασφαλέστερη επιλογή για όλους είναι να μείνουν στο σπίτι, επέμεινε ο Μπαρμπόσα.

Ο Paho δεν συνιστά στους πολίτες να βασίζονται στα εργαστηριακά τεστ για να ταξιδέψουν. Οι εξετάσεις δεν μπορούν να εγγυηθούν ένα ασφαλές ταξίδι, ούτε να εξαλείψουν τον κίνδυνο που προέρχεται από τους μολυσμένους ταξιδιώτες.

Τις τελευταίες επτά ημέρες, στην αμερικανική ήπειρο καταγράφηκαν περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο κρούσματα της COVID-19. Να σημειωθεί ότι είναι ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας. Η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων συνεχίζεται σε πολλές χώρες, όπως στον Παναμά και τη Βραζιλία. Στον Καναδά αυξάνονται τα κρούσματα, ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων και των ιθαγενών.