Αρχική Οικονομία Power Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές για τους δικαιούχους

Power Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές για τους δικαιούχους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ POWERPASS (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Ξεκινά από σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου η πληρωμή των αποζημιώσεων έως 600 ευρώ στους δικαιούχους του Power Pass. Αφορά στους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και την 31η Μαΐου 2022, εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Επειδή υπήρξαν αυξημένοι λογαριασμοί οι οποίοι εκδόθηκαν τον Ιούνιο, το μέτρο της αποζημίωσης αποφασίστηκε να επεκταθεί και σε αυτούς, αλλά οι πληρωμές του Power Pass για αυτούς τους λογαριασμούς του Ιουνίου θα γίνει στα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο vouchers.gov.gr «ανέβηκαν» από χθες τα εκκαθαριστικά, ενώ οι δικαιούχοι έλαβαν και ενημερωτικό e-mail. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί εντός της χρονικής περιόδου αναφοράς να υπερβαίνει τα 30 ευρώ.

Τα ποσά των επιστροφών ξεκινούν από τα 18 ευρώ και φτάνουν έως τα 600 ευρώ.

Η επιστροφή χρημάτων αφορά πάνω από 1,9 εκατ. δικαιούχους που θα λάβουν χρήματα ως αναδρομικά για τις αυξήσεις που έφερε η ρήτρα αναπροσαρμογής στο διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως και τον Ιούνιο του 2022.

Για τους υπόλοιπους 600.000 δικαιούχους η αποζημίωση θα κατατεθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο έλεγχος που γίνεται στα στοιχεία των δηλώσεων.

Power Pass: Πώς θα δείτε το ποσό που θα λάβετε

Για να δείτε το ποσό που θα λάβετε από το Power Pass:

  • Επισκεφτείτε την εφαρμογή στο vouchers.gov.gr.
  • Επιλέγετε το εικονίδιο Power Pass.
  • Συνδέεστε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.
  • Μόλις συνδεθείτε, η εφαρμογή του Power Pass θα δείξει το ΑΦΜ σας (του Δικαιούχου) και θα εμφανίζει την αίτηση ως «Υπό Εκκαθάριση».
  • Παρακάτω βρίσκεται η Σύνοψη Εκκαθάρισης του Power Pass και το Εκκαθαρισθέν Ποσό.