Αρχική Υγεία Πότε θα απαιτούνται rapid test για επίσκεψη στον οδοντίατρο

Πότε θα απαιτούνται rapid test για επίσκεψη στον οδοντίατρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το υπουργείο Υγείας έδωσε διευκρινίσεις για το πότε θα υποχρεούνται οι πολίτες να υποβάλλονται σε rapid test για να προσέλθουν στον οδοντίατρο.

Συγκεκριμένα, μετά από ερωτήματα που έθεσαν ιδιώτες οδοντίατροι αλλά και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι:

Κατ’ εξαίρεση και μόνο υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test), εντός 48 ωρών πριν από την εξέταση/πράξη, ασθενείς που προσέρχονται σε οδοντιατρεία προκειμένου να υποβληθούν σε επεμβατική οδοντιατρική εξέταση/πράξη ή σε οδοντιατρική εξέταση/πράξη που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα.

Σχετικά με τους συνοδούς, αναφέρεται: Δεδομένου ότι οι οδοντίατροι υπάγονται στις δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός εξαμήνου συνοδοί δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο.

Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες εντός εξαμήνου συνοδοί υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδό τους στο οδοντιατρείο.