ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 25-27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη πληρωμή του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ. Πρόκειται για την πέμπτη από τις συνολικά έξι δόσεις και θα αφορά το 2μηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος.

Το…χρώμα του χρήματος θα δουν όσοι υπέβαλλαν αίτηση αίτηση Α21 έως τις 20 Νοεμβρίου, εφόσον φυσικά έχει εκκαθαριστεί η φορολογική τους δήλωση.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος των αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού 2018 θα ολοκληρωθεί στο στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέξουν καθώς στο νέο σύστημα οι αιτήσεις ολοκληρώνονται στο τέλος του τρέχοντος έτους επιδότησης και όχι στις 15 Ιανουαρίου του επόμενου όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα.

Υπενθυμίζεται δε ότι δυνητικοί δικαιούχοι που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει αίτηση, έχουν χρονικό περιθώριο λιγότερο των τριων μηνών, ενώ στη διάθεση τους έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια, διόρθωση των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών, ακύρωση παλαιότερης εγκεκριμένης αίτησης του 2018 και υποβολή νέας, διόρθωση ΙΒΑΝ κ.α.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr και της ΗΔΙΚΑ www.idika.gr