Ο Αγιασμός και το πρώτο κουδούνι, όπως κάθε χρόνο έχει θεσπιστεί να είναι η 11η Σεπτεμβρίου σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, όπου αφού οι μαθητές πάρουν τα βιβλία τους, την επόμενη ημέρα θα επιστρέψουν κανονικά στα θρανία τους. Η ακριβής ώρα του αγιασμού στέλνεται από τα σχολεία στους γονείς στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Όσο για τους εκπαιδευτικούς θα επιστρέψουν στα σχολεία τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες προετοιμασίες για την νέα χρονιά.

Από τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα μπει στη ζωή των μαθητών και το ψηφιακό φροντιστήριο. Θα αφορά μαθητές από την πρώτη δημοτικού μέχρι και την τρίτη λυκείου, ενώ μέχρι τώρα υπάρχει διαθέσιμο υλικό για τα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται.

Ειδικά για τους μαθητές της τρίτης λυκείου θα λειτουργήσει ψηφιακό φροντιστήριο πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλονται ζωντανά ερωτήσεις από τους μαθητές και να απαντώνται.
Σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο και το ψηφιακό σχολείο, θα υπάρχουν με φυσική παρουσία τρεις εκπαιδευτικοί στο σχολείο για τα βασικά μαθήματα και τα υπόλοιπα θα διδάσκονται μέσω τηλεκπαίδευσης.
Σε ορισμένες εξαιρετικά απομακρυσμένες νησιωτικές και άλλες περιοχές όπως παράδειγμα η Γαύδος, θα εφαρμοστεί ένα υβριδικό σύστημα διδασκαλίας.
Για τους γονείς θα λειτουργήσει η εφαρμογή e-parents, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται σε πρώτη φάση για τις απουσίες, τη βαθμολογία των μαθητών και τις ανακοινώσεις των σχολείων.
Το Ψηφιακό Σχολείο – digitalschool.gov.gr θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη της σχολικής εκπαίδευσης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Η διαφοροποίηση στο ωράριο των Δημοτικών σχολείων είναι ότι η αποχώρηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου που παρακολουθούν το πρόγραμμα του αναβαθμισμένου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου θα γίνεται στις 15:50, με το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης, ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος.
Επιπλέον, θα μπορεί η αποχώρηση να γίνεται και στις 14:55 με το πέρας της 1ης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης.
Το ωράριο θα είναι το γνωστό μέχρι τώρα 8:15 μέχρι τις 13:15.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις