Αρχική Ασφάλιση Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Αποκαλυπτική” ήταν η αναπληρώτρια υπουργός, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου σχετικά με την ημερομηνία έναρξης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι από την 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την ένταξη στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ), υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η πλατφόρμα μετά το άνοιγμα δεν θα κλείσει αλλά θα παραμείνει ανοιχτή δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας τους τελευταίους έξι μήνες να ενταχθούν. 

Η διαδικασία, εξήγησε, πως είναι απλή και  μάλιστα γίνεται αμέσως γνωστό στον πολίτη αν είναι δικαιούχος ή όχι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνολικά οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι 700.000- 800.000. Παράλληλα, διέψευσε δημοσιεύματα που όπως είπε “αρέσκονται να τρομοκρατούν το σύμπαν ότι το 2018 δεν θα πιάσουμε τους στόχους, ότι θα έχουμε μεγάλα χρηματοδοτικά κενά, ότι θα κόψουμε τις συντάξεις, ότι θα αλλάξουμε το κατώτατο αφορολόγητο ή ότι θα κόψουμε τα επιδόματα για να χρηματοδοτήσουμε το ΚΕΑ”, επισημαίνοντας πως “αυτά είναι όλα σενάρια τρομοκρατίας και σενάρια φόβου”.

Επίσης, αναφέρθηκε στην καθολική εφαρμογή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης για πρώτη φορά στην χώρα μας, όχι μόνο -όπως υπογράμμισε- σαν ένα πρόγραμμα επιδοματικό αλλά και σαν υπηρεσίες (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τρόφιμα και προϊόντα, σχολικά γεύματα κ.ά), ενώ ο τρίτος και σημαντικότερος πυλώνας είναι η εύρεση εργασίας, καθώς το 10% των ανέργων δικαιούχων θα βρουν εργασία μέσα στο 2017.