Αρχική Υγεία Πόσες παρενέργειες καταγράφηκαν μετά από 1.000.000 εμβολιασμούς

Πόσες παρενέργειες καταγράφηκαν μετά από 1.000.000 εμβολιασμούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στον αστερισμό του εμβολίου κατά του κορωνοϊού κινείται όλος ο πλανήτης την τελευταία εβδομάδα. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από την Μεγάλη Βρετανία όπου σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν λάβει τη δόση από το εμβόλιο της Pfizer.

Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου το συγκεκριμένο εμβόλιο εγκρίθηκε από την οργανισμό φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για τον μαζικό εμβολιασμό των ευρωπαίων πολιτών.

Στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου και από τους πρώτους που θα το κάνουν θα είναι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως σημειώθηκε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του ιού την Δευτέρα, η Ελλάδα θα λάβει πάνω από 1.200.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer μέχρι τον Μάρτιο. Στο μεσοδιάστημα είναι πιθανό να έχουν εγκριθεί κι άλλα εμβόλια από άλλες εταιρείες που είναι αυτή την στιγμή στο στάδιο της έρευνας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν οι κυβερνήσεις σε όλον τον πλανήτη, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν κάνει το εμβόλιο σε όλον τον πλανήτη. Οι παρενέργειες μάλιστα που εμφάνισαν οι εμβολιασμένοι πολίτες ήταν ελάχιστες.

Όπως σημείωσε μάλιστα ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας υγείας έως τώρα με τα τόσα πολλά εμβόλια που έγιναν μόνον τέσσερις περιπτώσεις παρενεργειών (όχι όμως σημαντικές) έχουν καταγραφεί. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα είναι οι υγειονομικοί που έρχονται σε επαφή με ασθενείς και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας αλλά και οι ευπαθείς ομάδες.