Αρχική Ασφάλιση ΠΟΣΕ-ΙΚΑ: Ο διοικητής του ΕΦΚΑ κάνει μεταθέσεις υπαλλήλων χωρίς αίτηση

ΠΟΣΕ-ΙΚΑ: Ο διοικητής του ΕΦΚΑ κάνει μεταθέσεις υπαλλήλων χωρίς αίτηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Παράταση

Για αυθαίρετες μεταθέσεις υπαλλήλων χωρίς αίτηση καταγγέλλει η ΠΟΣΕ ΙΚΑ τον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), κ.Θανάση Μπακαλέξη.   Φαίνεται ότι οι λειτουργικές «αρρυθμίες» που παρουσιάζονται στο νεοσύστατο ταμείο δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει , καθώς οι ανακοινώσεις της ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΠΚ το τελευταίο διάστημα φανερώνουν ότι  οι σχέσεις διοίκησης και εργαζομένων βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.

Με ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ, αναφέρει πως “ο διοικητής του ΕΦΚΑ, κ. Μπακαλέξης, ως μοναδικός άρχων, συνεχίζει τις αυθαιρεσίες μετακινώντας υπαλλήλους, ανεξαρτήτου βαθμίδας, όπου ο ίδιος επιθυμεί και, βέβαια, πάντοτε καθ’ υπόδειξιν…Έτσι εξηγείται η στάση και θέση του στη συνάντηση της 10/4/2017 με τις δύο Ομοσπονδίες ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ, σχετικά με τη μη λειτουργία του Υπηρεσιακού-Πειθαρχικού Συμβουλίου».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία η διοίκηση χρησιμοποιεί πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες έχουν καταδικαστεί άπειρες φορές από το σύνολο των εργαζομένων, καθώς στις 13/4/2017, Μεγάλη Πέμπτη, προχώρησε σε μεταθέσεις υπαλλήλων, χωρίς αίτηση, μεταξύ αυτών και του Αντιπροέδρου της ΠΟΣΕ ΙΚΑ. «Με τέτοιες αποφάσεις προσπαθεί, φευ, να λύσει τα προβλήματα του ΕΦΚΑ!!!», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Για την Ομοσπονδία των εργαζομέμνων «είναι πλέον ηλίου φαεινότερον για ποιο λόγο δεν έχει συσταθεί ακόμα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο!» Όπως υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση τους «ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, λειτουργώντας ρεβανσιστικά, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τακτοποιεί με τη γνωστή συνταγή τα “δικά τους” παιδιά, στήνοντας με “μεγάλη επιτυχία” το πελατειακό-κομματικό κράτος, ενώ την ίδια στιγμή στον ΕΦΚΑ επικρατεί χαοτική κατάσταση με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να αιωρείται στο κενό!».

Παράλληλα, ζητούν την εφαρμογή των προβλεπόμενων διατάξεων σχετικά με τη λειτουργία του Υπηρεσιακού-Πειθαρχικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων, καθώς επίσης και των διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. «Το ίδιο είχαμε ζητήσει με το Δελτίο Τύπου της 17/2/2017, όταν, τότε, είχαν μετατεθεί αναίτια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε. ΙΚΑ Αττικής και Νήσων και άλλα υπηρεσιακά στελέχη» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, οι εργαζόμενοι καλούν το Διοικητή του ΕΦΚΑ να σταματήσει τις αυθαιρεσίες, να φροντίσει για την άμεση λειτουργία του Υπηρεσιακού-Πειθαρχικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων και να ασχοληθεί, επιτέλους, με τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του ΕΦΚΑ”.