Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Πώς το Αβοκάντο επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή

Η αυξανόμενη ζήτηση για αβοκάντο στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έχει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη γεωργία. Το αβοκάντο, παρά τη δημοφιλία του ως υγιεινή τροφή, επιφέρει σοβαρά προβλήματα λόγω του τρόπου καλλιέργειας του και της εμπορικής του επέκτασης.

Η πλειονότητα των φυτειών αβοκάντο εξαρτάται από λιπάσματα και ορυκτά καύσιμα, πράγμα που αυξάνει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Επιπλέον, η παραγωγή τους απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ οι μονοκαλλιέργειες αβοκάντο απειλούν τη βιοποικιλότητα και την ποιότητα του εδάφους. Η αποψίλωση δασών για να δημιουργηθούν νέες φυτείες αβοκάντο είναι επίσης κοινό φαινόμενο, με σοβαρές συνέπειες για το περιβάλλον.

Καθώς η ζήτηση αυξάνεται, η καλλιέργεια αβοκάντο εξελίσσεται σε μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότητα, με αυξημένη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων και συνθετικών λιπασμάτων. Αυτή η πρακτική υπονομεύει την υγεία του εδάφους και επιβαρύνει την ανθρώπινη υγεία, ενώ επιδρά αρνητικά στην τοπική οικονομία και κοινότητες που εξαρτώνται από τους φυσικούς πόρους της περιοχής τους.

Τα αβοκάντο αποτελούν προϊόν υψηλού αποτυπώματος άνθρακα, με τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις να υπερβαίνουν τις απλές εκπομπές CO2, επηρεάζοντας σημαντικά τον πλανήτη και το κλίμα μας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Καιρός: Θερμική κάμερα καταγράφει θερμοκρασίες 270 βαθμών Κελσίου στην Αθήνα 

Η θερμική κάμερα κατέγραψε επίσης τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η αλλαγή της προεδρικής φρουράς στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη.

Μετά την τραγωδία με το “Titan” ομάδα επιστημόνων ξανά κατεβαίνει στον βυθό του Βόρειου Ατλαντικού 

Mε τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, μια νέα αποστολή σχεδιάζεται για να παράγει την πιο λεπτομερή φωτογραφική απεικόνιση που έχει γίνει ποτέ για τον ναυάγιο.

Κατάκτηση Βολτσάνσκ: Οι Ρώσοι ελέγχουν την πόλη, οι ουκρανοί αποχωρούν

Η ρωσική Αεροπορία επιτέθηκε με βόμβες ολίσθησης FAB-3000 από Su-34.

20 νέες προσλήψεις στον Δήμο Γλυφάδας – Δείτε τις ειδικότητες

Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 2 μηνών.

Ενημερωτικό Δελτίο

Διεθνής ελληνική επιτυχία: Η Google  χρηματοδοτεί σύστημα Πολιτικής Προστασίας που ανέπτυξε η ερευνητική ομάδα του ΕΚΠΑ

Για πρώτη φορά το επενδυτικό fund ICLEI Action Fund της Google χρηματοδοτεί επιστημονικές δράσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα στον τομέα της πολιτικής προστασίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Το Hollywood παίρνει θέση για την κλιματική αλλαγή

H βιομηχανία του θεάματος μπορεί να διηγηθεί πιο αποτελεσματικές ιστορίες για το κλίμα, ενώ ταυτόχρονα να βρει τρόπους για μεγαλύτερη βιωσιμότητα στις παραγωγές της

Πώς να προστατευτείς αν χτυπήσει κεραυνός το αυτοκίνητο σου

Ο καιρός αυτές τις μέρες έκανε τα τερτίπια του, με μεγαλύτερο αυτό των πολλών και σε μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με τραγικές συνέπειες το τελευταίο...

Διάστημα: Τα μυστικά που κρύβουν τα σύννεφα – Τι αποκαλύπτει η αποστολή EarthCARE 

Τον Ιούνιο του 2024, λιγότερο από ένα μήνα μετά την εκτόξευσή του, ο δορυφόρος EarthCARE του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) παρουσίασε τα πρώτα δεδομένα...