Αρχική Ελλάδα Πώς θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα;

Πώς θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον τρόπο που θα γίνει φέτος η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Θα πάω να παραλάβω το Άγιο Φως. Οι ισραηλινές αρχές είχαν κάποια δεδομένα, όπως και πέρυσι, που έλεγαν ότι και πάλι δε θα μπορούσαμε να πάμε και θα στέλναμε μόνο ένα αεροσκάφος για να πάρει το Άγιος Φως. Μετά από πιέσεις μας, οι αντιστάσεις τους κάμφθηκαν και έτσι φέτος λόγω και του θεσμικού μου ρόλου θα πάω εγώ εκεί. Θα πάω στα Ιεροσόλυμα, θα συμμετέχω στο τελετουργικό της Ανάστασης και θα πάρουμε το Άγιο Φως. Φεύγω Σάββατο ξημερώματα από την Αθήνα. Γύρω στις 3 γίνεται το τελετουργικό της Ανάστασης στον Πανάγιο τάφο, και γύρω στις 6 θα είμαστε πίσω”, εξήγησε ο κ. Βλάσης.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός εξήγησε ότι στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τα Γιάννενα και άλλες πόλεις το Άγιο φως θα μεταφερθεί από δύο αεροπορικές εταιρίες μετά την έλευσή του στην Αθήνα

Πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου. Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροσκάφη από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Νομίζω ότι έχει ξεκαθαρίσει ότι θα γίνει στις 9 η Ανάσταση. Φέτος είναι ένα καλύτερο Πάσχα σε σχέση με πέρυσι. Οι εκκλησίες είναι ανοιχτές, και έστω και με περιορισμούς μπορούν να πάνε οι πιστοί, και θα μπορέσουμε και το Άγιο Φως να πάει σε 12 πόλεις. Αυτό που έχει πει και ο Οικονομικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος, ότι το Άγιος Φως είναι αυτό που καίει στο καντήλι κάθε Αγίας Τράπεζας”, τόνισε κλείνοντας ο κ. Βλάσης.