Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Pos σε όλα τα ταξί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου

Pos σε όλα τα ταξί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, τι λένε οι ιδιοκτήτες ταξί για το μέτρο

Τρέχουν να προλάβουν τα χρονοδιαγράμματα οι ιδιοκτήτες ταξί, προκειμένου στις 31 Ιανουαρίου να διαθέτουν POS στα αυτοκίνητά τους.

«Καλύτερα και για εμάς για να μην ψάχνουμε να βρίσκουμε κέρματα, για να δίνουμε ρέστα», λένε οι ιδιοκτήτες ταξί. «Αυτή την επιβάρυνση θα την πληρώσουμε εμείς», απαντά μια μερίδα των οδηγών ταξί με άλλους να έχουν διαφορετική άποψη.

«Εμείς δεν είμαστε αρνητικοί αλλά να δούμε τι θα γίνει». Οι επιβάτες ήδη ζητούν να εξυπηρετηθούν με πλαστική κάρτα για να πληρώσουν τη διαδρομή και πολλοί είναι εκεί που ζητούν ταξί που να διαθέτει POS.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, το 40% της αγοράς των ταξί διαθέτει POS με πολλούς οδηγούς να έχουν κατεβάσει τη σχετική εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο. Το θέμα που θέτουν οι ιδιοκτήτες είναι η προμήθεια προς τις τράπεζες.

Με την παράλληλη εφαρμογή του συστήματος IRIS θα αντιμετωπιστεί το χαμηλό περιθώριο κέρδους που προκύπτει από την υποχρεωτική εφαρμογή POS σε περίπτερα και ταξί, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, απαντώντας στις αντιδράσεις επαγγελματιών.

Ο κ.Τσάπαλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ξεκαθάρισε πως η υποχρεωτική εφρομογή των POS δεν γίνεται μόνο για λόγους πάταξης της φοροδιαφυγής, αλλά διευκόλυνσης των καταναλωτών, την ασφάλεια των συναλλαγών, αλλά και των ίδιων των επαγγελματιών.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την παράταση του προγράμματος για την προμήθεια POS. Ο κ.Τσάπαλος ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που διαπιστωθούν αυξήσεις με πρόσχημα τις προμήθειες των POS τότε το θέμα θα εξεταστεί διεξοδικά από την κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για αθέμιτη πρακτική.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

 

Διαβάστε ακόμη:

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή Νέο...

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έναν ποινικό κώδικα που ήταν χαρά του εγκληματία»

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έναν ποινικό...

Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ

Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές σε ΙΚΑ, Δημόσιο,...

Αρνείται να κάνει τεστ DNA ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός», τι λέει για τα περί αιμομιξίας

Αρνείται να κάνει τεστ DNA ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός», τι...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ρύθμιση χρεών ή τέλος στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

Ρύθμιση χρεών ή τέλος στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις Αντίστροφη μέτρηση για σχεδόν 720.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς...

Πωλητές λαϊκών αγορών: Από Μάρτιο έως Ιούνιο η καταγραφή τους στο ΟΠΣΑΑ

Πωλητές λαϊκών αγορών: Από Μάρτιο έως Ιούνιο η καταγραφή τους στο ΟΠΣΑΑ Ξεκινάει τον Μάρτιο η καταγραφή των αδειούχων επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά»...

Πήραν ξανά φωτιά οι τιμές στα πρατήρια – Στο 1,9 ευρώ η μέση τιμή της βενζίνης

Πήραν ξανά φωτιά οι τιμές στα πρατήρια - Στο 1,9 ευρώ η μέση τιμή της βενζίνης, σε 30 ημέρες η τιμή των καυσίμων έχει...

«Καμπανάκι» για έλλειψη εργαζομένων στον τουρισμό και το 2024

«Καμπανάκι» για έλλειψη εργαζομένων στον τουρισμό και το 2024. Πάνω από 60.000 κενές θέσεις εργασίας και τη φετινή σεζόν Βραχνά για τις τουριστικές επιχειρήσεις φαίνεται...