Για να επιλέξετε ένα ώριμο και γλυκό καρπούζι, χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές:

  • Χρώμα : Το καρπούζι πρέπει να έχει κίτρινο, κεχριμπαρένιο, βουτυρένιο ή κρεμώδες χρώμα στο σημείο όπου ακουμπούσε στο έδαφος. Αυτό υποδεικνύει ότι έχει ωριμάσει επαρκώς.
  • Ήχος του χτυπήματος: Ανυψωμένοι το καρπούζι και χτυπήστε το με την παλάμη σας. Ένα καρπούζι που είναι ώριμο θα βγάλει έναν βαθύ, κούφιο ήχο, σαν τύμπανο. Ένα υψηλό ήχο υποδεικνύει άγουρο καρπούζι, ενώ ένας θαμπός ήχος μπορεί να σημαίνει υπερώριμο.
  • Άκρο του άνθους: Βρείτε το άκρο του άνθους του καρπουζιού. Πιέστε απαλά με τον αντίχειρά σας. Ένα άγουρο καρπούζι θα είναι συμπαγές ενώ ένα ώριμο θα είναι πολτώδες.
  • Μυρωδιά: Μυρίστε το καρπούζι. Θα πρέπει να εκπέμπει ένα γλυκό άρωμα από τη φλούδα του. Αν δεν υπάρχει έντονη μυρωδιά, είναι πιθανόν να είναι άγουρο, ενώ έντονο άρωμα μπορεί να υποδεικνύει υπερώριμο καρπούζι.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις