Πολιτική θύελλα για τα Τέμπη: Σήμερα  κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας – Τριήμερη μάχη στη Βουλή

Την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας

Πολιτική θύελλα, με πόλεμο ανακοινώσεων και δηλώσεων προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” που κάνει λόγο για αλλοίωση των διαλόγων μεταξύ του σταθμάρχη Λάρισας και του μηχανοδηγού του μοιραίου Intercity το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών. Για συγκάλυψη κάνει λόγο η αντιπολίτευση, ενώ για σενάρια συνωμοσίας μιλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια κρατικής μονταζιέρας.

Μετά την προαναγγελία του κ. Ανδρουλάκη για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, στον απόηχο του δημοσιεύματος του “Βήματος της Κυριακής”, το κυβερνητικό οικοσύστημα πέρασε στην αντεπίθεση. Και αυτή εξελίχθηκε μέσω της δήλωσης του κ. Μαρινάκη, αλλά και μέσα από “γαλάζιες” πηγές που απαντούσαν στο δημοσίευμα της εφημερίδας και καταγγέλουν την αντιπολίτευση για «προσπάθεια αποσταθεροποίησης» της χώρας, και  για «αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταθέσουν από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η οποία απαντά πως η πρόταση είναι «καλοδεχούμενη». Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά την παραίτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την διεξαγωγή εκλογών με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών.

Έχουν ήδη βρεθεί οι 50 υπογραφές που απαιτούνται για να κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει 32 βουλευτές, ενώ την πρόταση έχουν συνυπογράψει  ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά. Το ΚΚΕ αναφέρει ότι εφόσον κατατεθεί πρόταση μομφής απέναντι στην κυβέρνηση,  «θα τη στηρίξει με το δικό του σκεπτικό, όπως κάνει πάντα», ωστόσο δεν αναμένεται να την υπογράψει. Η Ελληνική Λύση τονίζει ότι «θα συνταχθεί με οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα απαλλάξει την Ελλάδα από την ολέθρια κυβέρνηση Μητσοτάκη», ενώ την πρόταση θα στηρίξει και η Πλεύση Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Στη “γαλάζια” παράταξη, βλέπουν μία οργανωμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, αλλά και της χώρας, με το μήνυμα που εκπέμπεται να είναι ότι θα δοθούν άπασες οι απαντήσεις στο…φόντο της Ολομέλειας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις