Αρχική Πολιτική Politico: Αξιοζήλευτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ο πρώτος των «27» που μίλησε...

Politico: Αξιοζήλευτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ο πρώτος των «27» που μίλησε με Μπάιντεν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το σχόλιο του Politico για την «αξιοζήλευτη θέση» στην οποία βρέθηκε την Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο ηγέτης που ζήλεψαν οι περισσότεροι συνάδελφοί του την Πέμπτη, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Politico.

«Και αυτό γιατί ήταν ο μόνος που είχε εξασφαλίσει διμερή επικοινωνία με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αμέσως μετά την ομαδική τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού συμβουλίου. Ωστόσο ο ίδιος δεν είχε ενημερώσει τους ομολόγους του για αυτό το κατ’ ιδίαν τηλεφώνημα– ανήμερα και των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τους άφησε να το ‘ανακαλύψουν’ μόνοι τους σήμερα το πρωί. Βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για θερμή και εποικοδομητική τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δυο τους συζήτησαν εκτενώς τους δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες», αναφέρει το Politico

Για την Ανατολική Μεσόγειο, το Politico σημειώνει ότι η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Μητσοτάκη να ευχαριστεί τόσο την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όσο και τον Ζοζέπ Μπορέλ, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, για την πρόσφατη έκθεσή τους για την Τουρκία. Στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε την έκθεση δίκαιη, ισορροπημένη και ρεαλιστική, καθιστώντας σαφές ότι οι διατυπώσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο τελευταίο προσχέδιο των συμπερασμάτων, που τελικά υιοθετήθηκε χωρίς χρονοτριβές, ήταν αποδεκτές για την Ελλάδα καθώς αντανακλούσαν την προσέγγιση “μαστίγιο και καρότο” της έκθεσης.