Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε) ανακοίνωσε ότι καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της δημοτικής αρχής Δήμαρχου Αθηναίων να προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση καθαρισμού σχολικών μονάδων σε εργολάβους, με εκτιμώμενη αξία του έργου περίπου 978.211,20€. Οργανωμένοι σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί προδοσία των συμφερόντων των 15.500 εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε ιδιωτικούς εργολάβους να αναλάβουν αυτές τις θέσεις εργασίας.

Η Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε έστειλε σήμερα επιστολή προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, ζητώντας την άμεση απόσυρση του διαγωνισμού και τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να δοθούν δημόσιες εξηγήσεις για την απόφαση αυτή. Καλούν τον Δήμαρχο να λάβει υπόψη τις αντιδράσεις τους και να προστατεύσει τα συμφέροντα των εργαζομένων καθαριστριών στα σχολεία, ενώ επισημαίνουν την έντονη αντίδραση τους ως “casus belli” για την άμεση δράση τους.

Η ανακοίνωση τελειώνει καλώντας για την προστασία των θέσεων εργασίας των καθαριστριών και την αποφυγή υπονόμευσης της εργατικής προστασίας που έχει επιτευχθεί με δυσκολία μέσα στα χρόνια.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις