Αρχική Ασφάλιση Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν διπλή αύξηση στα τέλη του μήνα

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν διπλή αύξηση στα τέλη του μήνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διπλή θα είναι η αύξηση που θα δουν οι συνταξιούχοι στα τέλη του μήνα, καθώς το ξεπάγωμα των τακτικών αυξήσεων, μετά από 12 χρόνια, της τάξεως του 7,75%, θα ισχύσει αναδρομικά.

Συγκεκριμένα, η αύξηση αυτή θα δοθεί στα τέλη Ιανουαρίου για τις συντάξεις του Φεβρουαρίου και μάλιστα θα είναι διπλή, διότι θα δοθεί αναδρομικά και το ποσό του Ιανουαρίου. Άρα λοιπόν, ένας συνταξιούχος ο οποίος λαμβάνει σύνταξη 700 ευρώ, θα έχει μηνιαία αύξηση 54 ευρώ. Στο τέλος Γενάρη όμως θα λάβει 108 ευρώ, καθώς θα λάβει και το ποσό που αντιστοιχούσε στον Δεκέμβρη.

Αυτή η αύξηση αφορά τόσο το εθνικό κομμάτι της σύνταξης όσο και το ανταποδοτικό, ενώ αφορά και στις αναπηρικές συντάξεις και στις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ, ενώ συμπαρασύρει και κάποια αναπηρικά επιδόματα, τα οποία προκύπτουν ως ποσοστό της εκάστοτε σύνταξης.

Σύμφωνα με την φοροτεχνικό, Αθανασία Στολάκη, την αύξηση θα δουν σε χρήματα όσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά ή όσοι έχουν μηδενική προσωπική διαφορά ή εάν η αύξηση είναι μεγαλύτερη από την προσωπική διαφορά. Οι υπόλοιποι θα δουν λογιστικά την αύξηση.