Πάνω από 50,000 συντάξεις αναμένουν επανυπολογισμό από τον ΕΦΚΑ, είτε επειδή δεν έχουν υποβληθεί ακόμα σε επανυπολογισμό είτε επειδή οι προηγούμενοι επανυπολογισμοί έχουν παρουσιάσει λάθη. Η διαδικασία επανυπολογισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ολοκληρωθεί για ένα σημαντικό αριθμό συνταξιούχων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ΕΦΚΑ έχει προγραμματίσει την καταβολή αναδρομικών ποσών από εκκρεμείς επανυπολογισμούς σε περίπου 12,000 συνταξιούχους που προέρχονται από ταμεία τραπεζών και πρώην ΔΕΚΟ, όπου τα αναδρομικά ποσά μπορούν να φτάνουν έως και 20,000 ευρώ ανά συνταξιούχο.

Επιπλέον, αναμένεται η κρίσιμη απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου σχετικά με δώρα και επιδόματα αδείας για συνταξιούχους για την περίοδο 2013-2018, με αναδρομικά σε 370,000 συνταξιούχους να δίνονται εάν η απόφαση είναι θετική από το ΑΕΔ. Η συζήτηση της υπόθεσης στο ΑΕΔ ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο 2024 και αναμένεται η απόφαση το καλοκαίρι, η οποία θα επιβεβαιώσει προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επιπλέον, η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει συστήσει Ομάδα Εργασίας για τη διαχείριση και επεξεργασία των αγωγών των συνταξιούχων ασφαλισμένων, καθώς και για την παροχή απόψεων επί των νέων και εκκρεμών αγωγών που αφορούν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις από τους πρώην Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότεερς ειδήσεις