Αρχική Ασφάλιση Ποιοι λαμβάνουν θα λάβουν σήμερα 27/7 αυξήσεις και αναδρομικά 23 μηνών

Ποιοι λαμβάνουν θα λάβουν σήμερα 27/7 αυξήσεις και αναδρομικά 23 μηνών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αυξήσεις και αναδρομικά 23 μηνών θα λάβουν νέοι συνταξιούχοι από ταμεία όπως ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ.

Tην Τρίτη 27 Ιουλίου κατατίθενται στους λογαριασμούς 54.000 συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα οι αυξήσεις που δικαιούνται μετά από τον επανυπολογισμό στις οριστικές συντάξεις τους και τα αναδρομικά 23 μηνών.

Πρόκειται για συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι αποχώρησαν με αίτηση συνταξιοδότησης στο διάστημα 13 Μαΐου 2016 – 30 Σεπτεμβρίου 2019 και έχουν πάνω από τα 30 έτη ασφάλισης.

Την Τρίτη 27 Ιουλίου, νέοι συνταξιούχοι από ταμεία του ιδιωτικού τομέα όπως ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, θα εισπράξουν τις αυξήσεις που δικαιούνται μετά από τον επανυπολογισμό των οριστικών τους συντάξεων με τον ασφαλιστικό νόμο 4670/2020 (νόμος Βρούτση), ο οποίος βελτίωσε σημαντικά τους συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων. Θα εισπράξουν αυτές τις αυξήσεις αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή θα πληρωθούν αναδρομικές αυξήσεις 23 μηνών.

Οι τρεις βασικές προϋποθέσεις

Να έχουν συνταξιοδοτηθεί με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης

Να έχουν συνταξιοδοτηθεί από 13 Μαίου του 2016 και μετά

Να μην διατηρούν προσωπική διαφορά

Οι συνταξιούχοι Δημοσίου

Οι πρώτοι που είδαν αυξήσεις με βάση τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους ήταν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, που πληρώθηκαν στις 29 Ιουνίου.

Στις 29 Ιουλίου όλοι οι παραπάνω θα λάβουν και τα αναδρομικά που δικαιούνται από τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή θα λάβουν αναδρομικά 21 μηνών.

Οι πληρωμές του Ιουλίου

Στις 27 Ιουλίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Στις 28 Ιουλίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

Στις 29 Ιουλίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Για την πληρωμή των αναδρομικών σε 150.000 παλαιούς συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τον Μάιο του 2016 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλη ημερομηνία θα πληρωθούν οι μηνιαίες αυξήσεις και σε άλλη τα αναδρομικά.

Επομένως αναμένονται άλλα δύο κύματα πληρωμών με την πρώτη -είτε τακτική είτε εμβόλιμη- να αναμένεται στο τέλος Σεπτεμβρίου. Δεν αποκλείεται ωστόσο, το πρώτο κύμα πληρωμών να πραγματοποιηθεί για τους παλαιούς συνταξιούχους στα τέλη Αυγούστου, κάτι για το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια από τον ΕΦΚΑ.