Αρχική Ελλάδα Ποιοι ελληνικοί προορισμοί «φιγουράρουν» στις πρώτες θέσεις λιστών μεγάλων ταξιδιωτικών οδηγών

Ποιοι ελληνικοί προορισμοί «φιγουράρουν» στις πρώτες θέσεις λιστών μεγάλων ταξιδιωτικών οδηγών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις Lonely Planet και National Geographic Traveller, δύο από τους μεγαλύτερους στον κόσμο ταξιδιωτικούς οδηγούς, ελληνικοί προορισμοί “φιγουράρουν” στις πρώτες θέσεις λιστών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ, η Κρήτη, η Μάνη, η Κάλυμνος, η Λέρος, τα Μετέωρα και οι Δελφοί, είναι μερικοί από τους προορισμούς που έχουν την τιμητική τους. Ειδικά για την τοπική κουζίνα, τις θεματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες καθώς και την αξεπέραστη φιλοξενία των κατοίκων της. Παράλληλα, ένα από τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδα, η Αλόννησος, ξεχώρισε για τους θησαυρούς που κρύβει στο βυθό της θάλασσας.

Παρόλο που βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας,, οι δύο ταξιδιωτικές πλατφόρμες και τα περιοδικά των ομίλων τους, προτείνουν στα εκατομμύρια των αναγνωστών τους παγκοσμίως, να διατηρήσουν ζωντανό το όνειρο της εξερεύνησης και να σχεδιάσουν στις μελλοντικές τους διακοπές σε «πράσινους» και ποιοτικούς γευστικά προορισμούς.

Η Ελλάδα αναδείχθηκε από το Lonely Planet ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου στην βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή, για το 2021. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος Kate Armstrong:

«Οι Έλληνες είναι “πράσινοι” για αιώνες. Η πανάρχαια συνήθεια της καλλιέργειας λαχανικών, της συγκομιδής ελιών και της προετοιμασίας μεταξένιου ελαίου, και το μαγείρεμα με ντομάτες, φρέσκο ψάρι και άγρια χόρτα είναι ο κανόνας για τους περισσότερους, είτε ζουν σε ένα νησί είτε στην ηπειρωτική χώρα. Εάν σε ένα χωριό δεν υπάρχει μοναδικό τοπικό φαγητό από ένα άγριο βότανο ή λαχανικό που παράγεται στην περιοχή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχουν τη δική τους εκδοχή για ένα πιο παραδοσιακό, εθνικό πιάτο».

Στο μεταξύ οι αρθρογράφοι του National Geographic χαρακτηρίζουν την υποθαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου «μια υδαρή χώρα των θαυμάτων». Όπως ενημέρωσαν την Υπηρεσία ΕΟΤ Μ.Βρετανίας θα αποτελέσει το πρωτοσέλιδο της έκδοσης Ιανουαρίου / Φεβρουαρίου. Κατέληξαν στην επιλογή της, αναδεικνύοντας το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και Β. Σποράδων ως το θεμέλιο για την αειφορία του προορισμού, που σχετίζεται με μοναδικά ιστορικά ευρήματα, όπως το ναυάγιο της Περιστέρας.

Σύμφωνα με την περιγραφή, «το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για όλους τους αυτοδύτες και δικαίως αποκαλείται και «Παρθενώνας των Ναυαγίων». Βρίσκεται υποθαλάσσια του εντυπωσιακού φυσικού Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, που ιδρύθηκε το 1992 για την προστασία της απειλούμενης μεσογειακής φώκιας», όπως τονίζουν.