Αρχική Οικονομία Ποιοι δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου 40%

Ποιοι δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου 40%

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ποιες επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα αυξημένου κινδύνου, αλλά και ποιοι εργαζομένοι με κύρια κατοικία που τίθενται σε αναστολή σύμβαση εργασίας δικαιούνται την υποχρεωτική μείωση ενοικίου.

Το υπουργείο Οικονομικών μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ανακοίνωσε μια νέα δέσμη μέτρων οικονομικής στήριξης για όσους πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα:

  • Οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάσσεται στο επίπεδο «Αυξημένου Κινδύνου» για τουλάχιστον 14 ημέρες εντός του μηνός και πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα.
  • Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά και για τη φοιτητική κατοικία των τέκνων τους, ανά την επικράτεια.
  • Για τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στο επίπεδο «Επιτήρησης», ισχύει η προαιρετική μείωση ενοικίου, σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ.
  • Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές και τους ανωτέρω εργαζόμενους, συμψηφίζεται το 1/3 της ζημίας τους με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.