Αρχική Υγεία Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer

Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προειδοποίηση να μην κάνουν το εμβόλιο της Pfizer πολίτες με ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων εξέδωσε η βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA).

Συγκεκριμένα, μετά από την εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων στο εμβόλιο από δύο μέλη προσωπικού του εθνικού συστήματος υγείας NHS που ήταν εκ των πρώτων που έλαβαν χθες το εμβόλιο, η βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) προειδοποίησε πως το εμβόλιο μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για όσους έχουν σημαντικές αλλεργίες σε φάρμακα και τρόφιμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Η επικεφαλής της MHRA Δρ Τζουν Ρέιν, που εμφανίστηκε το πρωί ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής, είπε ότι τώρα που το εμβόλιο έχει αρχίσει να χορηγείται υπάρχει «επιτήρηση σε πραγματικό χρόνο».

Διαβεβαίωσε για ακόμα μία φορά πως παρά τη μεγάλη ταχύτητα στη διαδικασία έγκρισης του σκευάσματος της Pfizer από την υπηρεσία της, δεν υπήρξε καμία απόκλιση από τα αυστηρά διεθνή κριτήρια. Εξήγησε ότι αντί να ακολουθηθεί η συνηθισμένη διαδικασία σταδιακής έγκρισης, η MHRA έκανε όλες τις απαραίτητες επαληθεύσεις ταυτόχρονα.