Αρχική Μόνιμοι Ποιες προσλήψεις θα γίνουν στο Δημόσιο το 2019

Ποιες προσλήψεις θα γίνουν στο Δημόσιο το 2019

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι προσλήψεις που θα γίνουν στο Δημόσιο τον επόμενο χρόνο είναι αυτές που έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, θα γίνει ωστόσο καταγραφή  των αναγκών για τακτικό και έκτακτο προσωπικό  για όλο το Δημόσιο σε βάθος τετραετίας, οι οποίες όμως θα προχωρήσουν ανάλογα τις οικονομικές δυνατότητες.

Τα παραπάνω επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Γίνεται καταγραφή των αναγκών από το σύνολο του δημοσίου τομέα και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και όλο το κυβερνητικό επιτελείο προσμετρώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες θα προχωρήσουν σε σχεδιασμό για όλη την τετραετία», ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «αυτό που έχει σημασία να ξέρουν οι νέοι άνθρωποι είναι ότι εμείς θα κάνουμε προγραμματισμό για τις προσλήψεις και των εκτάκτων».

Επίσης διευκρίνισε ότι  σε  καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα απολύσεων συμβασιούχων, οι συμβάσεις θα να τηρούνται κανονικά για όσο χρονικό διάστημα έχουν υπογράψει για προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Επισήμανε πως στο εξής θα μπει τέλος στην μακροχρόνια λογική πελατειακής εκμετάλλευσης της ανάγκης των ανέργων για εργασία.

Για τις προσλήψεις που θα γίνουν τον επόμενο χρόνο, ο κ. Θεοδωρικάκος εκτίμησε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των 1.500 ειδικών φρουρών, ενώ προωθείται η διαδικασία προσλήψεων  στην ειδική αγωγή και  στο υγειονομικό προσωπικό (2.500 γιατρούς και λοιπό προσωπικό.
Επανερχόμενος στο ζήτημα περί υπεράριθμων συμβασιούχων υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα απολύσεων, οι συμβάσεις θα τηρούνται κανονικά για όσο χρονικό διάστημα έχουν υπογράψει οι συμβασιούχοι πως θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Παρόλα αυτά, επεσήμανε πως στο εξής θα μπει τέλος στην μακροχρόνια λογική πελατειακής εκμετάλλευσης της ανάγκης των ανέργων για εργασία.

«Δεν θα συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι που θέλουν να εργαστούν πρέπει να έχουν ίδιο δικαίωμα με τον οποιονδήποτε πολίτη αλλά δεν μπορούν να είναι αντικείμενο πελατειακών σχέσεων, παραμονές των εκλογών».