Αρχική Εργασιακά ΠΟΕΤΤ: Διαβεβαιώσεις απο το Υπουργείο για τις αναστολές συμβάσεων – Κάλεσμα σε...

ΠΟΕΤΤ: Διαβεβαιώσεις απο το Υπουργείο για τις αναστολές συμβάσεων – Κάλεσμα σε απεργία στις 10/11

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε απεργία προκειμένου να εισακουστούν τα αιτήματα του κλάδου, καλεί τους εργαζόμενους στην εστίαση και στον ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) κ. Γιώργος Χότζογλου.

Αίτημα της ΠΟΕΤΤ αποτελεί η νομοθέτηση για όσους δεν έχουν δικαίωμα υποχρεωτική επαναπρόσληψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον επισιτισμό και τουρισμό συναντήθηκε σήμερα με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας κ. Αγραπιδά, σχετικά με το θέμα των αναστολών συμβάσεων του Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, έλαβαν τη διαβεβαίωση πως στη νομοθετική ρύθμιση για παράταση αναστολής σύμβασης και τον μήνα Οκτώβριο θα μπουν:

  • Όλοι οι εποχικοί με δικαίωμα επαναπρόσληψης θα μπορούν μονομερώς, να μπουν στη ρύθμιση αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534 ευρώ) και για τον Οκτώβριο, ανεξαρτήτως αν έκαναν μονομερή δήλωση ή όχι όλο αυτό το διάστημα.
  • Παρατείνονται όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου για όσο διάστημα είχε απομείνει πριν την αναστολή τους.

Δυστυχώς, όμως η έξαρση εκ νέου της πανδημίας και τα νέα περιοριστικά μέτρα στον κλάδο της εστίασης, υποχρεώνει διοίκηση να συνεχίσουν τον αγώνα για την κάλυψη και των συναδέλφων χωρίς υποχρεωτική επαναπρόσληψη καθώς και όλων των εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού- τουρισμού.

Γι’αυτό, λοιπόν, θα προχωρήσουν σε απεργία στις 10/11/2020.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.