Αρχική Επιχειρήσεις ΠΟΕΕ: 24ωρη απεργία στην εστίαση και την efood την Παρασκευή

ΠΟΕΕ: 24ωρη απεργία στην εστίαση και την efood την Παρασκευή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
efood

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο Παρασκευή, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό για τον κλάδο της εστίασης και των διανομέων στην efood.

Οπως αναφέρει η ΠΟΕΕΤ, «είχαμε ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση προς όλες τις μεριές πως θα στηρίξουμε την πιο ευάλωτη κατηγορία των εργαζομένων που είναι οι διανομείς. Πρακτικές που μας γυρνούν χρόνια πίσω δεν θα γίνουν ανεκτές από την πλευρά μας», τονίζει.

Η ομοσπονδία διεκδικεί:

  1. Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την efood με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  2. Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.
  3. Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.
  4. Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους.
  5. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο).
  6. Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων
  7. Κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτική της ΚΣΣΕ Επισιτισμού – Τουρισμού