Αρχική Υγεία ΠΟΕΔΗΝ: Ευκαιρία ζωής ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών

ΠΟΕΔΗΝ: Ευκαιρία ζωής ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού όλων, στέλνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας παράλληλα ότι ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών «είναι μια ευκαιρία ζωής».

Όπως ενημερώνει «18 συνάδελφοι κατέληξαν από κορωνοϊό με τις οικογένειές τους να βρίσκονται σε απόγνωση αφού ακόμη η πολιτεία δεν έπραξε το αυτονόητο χαρακτηρίζοντας τον θάνατό τους εργατικό ατύχημα. 5000 συνάδελφοι έχουν νοσήσει έως τώρα εκ των οποίων τουλάχιστον 300 νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία. Οι δέκα συνάδελφοι εκ των νοσηλευόμενων αν και χρειάστηκε να διασωληνωθούν κατάφεραν να ξεπεράσουν τη νόσο».

«Προχθές διασωληνώθηκε και 14ος συνάδελφός μας του νοσοκομείου Λαμίας από κορωνοϊό και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Γιατρός πνευμονολόγος 49 ετών χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα. Εκ περιτροπής εργάζεται και στη κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου. Δυστυχώς κόλλησε και όλη την οικογένειά του. Η σύζυγός του νοσηλεύεται στην κλινική κορωνοϊού με συμπτώματα. Επίσης νοσηλεύονται στο νοσοκομείο τα τέσσερα μικρά παιδιά τους ευτυχώς χωρίς σοβαρά συμπτώματα», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει ότι «δυστυχώς για τους 18 νεκρούς μας αθανάτους και τους 14 διασωληνωμένους συναδέλφους που δίνουν τη μάχη για τη ζωή δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν».

«Είναι λοιπόν μία ευκαιρία ζωής ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών. Εκτός των εαυτών μας προστατεύουμε τις οικογένειες και τους ασθενείς που περιθάλπτουμε. Θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι και σύντομα», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Τώρα έχουν εξασφαλιστεί εμβόλια μόνο για το 40 με 50% του συνόλου των υγειονομικών που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Η προθεσμία συμμετοχής έκλεισε. Να ανοίξει νέα προθεσμία υποβολής δήλωσης επιθυμίας για το υγειονομικό προσωπικό. Να αποφύγουμε νέα παρατράγουδα όπως στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας», συμπληρώνει.

«Αύριο ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τα εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία που προγραμματίστηκαν. Μην πάθουμε ότι την Δευτέρα που αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί. Ο δικός μου εμβολιασμός είναι προγραμματισμένες για αύριο 12:15 μεσημέρι στο Δρομοκαΐτειο.

Να προχωρήσει άμεσα και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού. Να μην αισθανόμαστε προνομιούχοι», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.