Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Χάος στο εμβολιαστικό κέντρο στο Δρομοκαϊτειο

Χάος στο εμβολιαστικό κέντρο στο Δρομοκαϊτειο καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως λέει, «σήμερα εξυπηρετούνται 48 ραντεβού για εμβολιασμό. Ήρθαν ηλικιωμένα άτομα μη αυτοεξυπηρετούμενα από το πρωί την ώρα του ραντεβού τους και περίμεναν ώρες μέσα στο κρύο. Άνοιξε η πόρτα του εμβολιαστικού κέντρου και μετά περίμεναν ένας πάνω στον άλλον. Παρά τις υποδείξεις δεν τηρούσαν αποστάσεις. Ένας παθολόγος γιατρός υπηρετεί στο νοσοκομείο για 450 νοσηλευόμενους ασθενείς και για να κάνει τα εμβόλια. Το πρωί εξέταζε έκτακτο περιστατικό και καθυστέρησε».

«Τι φταίνε οι ηλικιωμένοι να ταλαιπωρούνται έτσι. Αύριο υπάρχουν 68 ραντεβού για εμβόλιο ηλικιωμένων και δεν υπάρχει παθολόγος να καλύψει το εμβολιαστικό κέντρο. Με εντολή της υπε ιατρική κάλυψη στο εμβολιαστικό κέντρο θα παρέχουν δύο ψυχίατροι. Θα εξετάζουν τους ηλικιωμένους εάν μπορούν να εμβολιαστούν. Δεν έχουν τέτοια εμπειρία. Πώς θα αντιμετωπίσουν επιπλοκή. Δεν υπάρχει κάλυψη από παθολόγο και αναισθησιολόγο στο εμβολιαστικό κέντρο», συνεχίζει ο κ. Γιαννάκος και καταλήγει:

«Αύριο η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη. Θέσαμε το ζήτημα και καμία λύση. Οι εργαζόμενοι στο εμβολιαστικό κέντρο φοβούνται διασπορά του κορωνοϊού. Τις βόλτες του κόσμου στις πλατείες τις καταδικάζουν με το συνωστισμό. Ελάτε να δείτε στο Δρομοκαιτειο τι γίνεται. Φωνάζουμε αλλά τίποτα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Την ίδια ώρα, καταγγέλλει ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη, που χρέωσε 110 ευρώ το μοριακό τεστ σε υγειονομικό αν και η διατίμηση προβλέπει 60 ευρώ, προχώρησε ο.

«Συνάδελφος λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με την πανδημία αναγκάσθηκε και πήγε τη μητέρα της 9/1/2021 για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος υγείας σε ιδιωτική κλινική της πόλης. Της είπαν ότι για να συνοδεύει εντός της κλινικής τη μητέρα της θα πρέπει να υποβληθεί σε έλεγχο για κορωνοϊό. Της έγινε μοριακό τεστ και πλήρωσε 110 ευρώ παρά τη διατίμηση που προβλέπει κόστος 60 ευρώ. Ανεξέλεγκτος ιδιωτικός τομέας υγείας. Έτσι δεν παρακολουθείται ο ιός στη κοινότητα. Δεν συνταγογραφείται και δεν αποζημιώνεται το τεστ. Ούτε καν τηρείται η διατίμηση. Χρεώνουν όσο θέλουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Τεράστια η λίστα αναμονής στα νοσοκομεία – 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν

Σε αδιέξοδο έχουν βρεθεί τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», λόγω έλλειψης προσωπικού καθώς 3.000 χιλιάδες παιδιά βρίσκονται σε λίστες αναμονής (που...

Τελικά πόσο επικίνδυνο είναι να τρώμε αυγά κάθε μέρα

Το ωραίο με τα αυγά είναι ότι μπορείς να τα φας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να γλυτώνεις από την μονοτονία. Όλοι οι λάτρεις των αυγών όμως, μάλλον...

Παγκόσμιος Κίνδυνος: Η νόσος Chagas απειλεί τη Μεσόγειο – Αναγνωρίστε τα συμπτώματα

Η νόσος Chagas συνεχίζει να αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας, λόγω της υψηλής νοσηρότητας και θνησιμότητας, σύμφωνα με το thelancet.com. Παρά την ύπαρξη θεραπευτικών επιλογών...

Σταφυλόκοκκος: Πόσες ώρες μπορεί να μείνει εκτός ψυγείου το φαγητό

Μετά από την τροφική δηλητηρίαση που υπέστησαν δεκάδες μαθητές από επτά διαφορετικά σχολεία στη Λαμία στο επίκεντρο βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο σταφυλόκοκκος Ο σταφυλόκοκκος αναπαράγεται και...