Αρχική Υγεία ΠΟΕΔΗΝ: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό

ΠΟΕΔΗΝ: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει τους εμβολιασμούς και στα νοσοκομεία, εκτός των εμβολιαστικών κέντρων, την ώρα που, όπως λέει, αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, εκφράζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας Μιχάλης Γιάννακος.

«Τα νοσοκομεία με το εργασιακά εξουθενωμένο, λειψό προσωπικό καλούνται να εμβολιάσουν το γενικό πληθυσμό. Δηλαδή να κάνουν και πρωτοβάθμια περίθαλψη εν αναμονή του τρίτου κύματος της πανδημίας», λέει ο κ. Γιαννάκος τονίζοντας πως ο σχεδιασμός για τα νοσοκομεία ήταν να λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά τους κέντρα για λίγες ημέρες και να εμβολιάσουν μόνο τους υγειονομικούς.

«Γι’ αυτό και στήθηκαν πρόχειρα, σε χώρους που λειτουργούν άλλα τμήματα», υπογραμμίζει.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί ότι με τη συνέχιση της λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων στα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν εξωτερικά ιατρεία ή άλλα τμήματα στα οποία στήθηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα και να επανέλθουν τα νοσοκομεία σε μια φυσιολογική λειτουργία.

«Ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Για το σκοπό αυτό σχεδιάστηκαν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη προκειμένου να είναι κοντά στους κατοίκους για να μην ταλαιπωρούνται σε μεγάλες αποστάσεις για να εμβολιαστούν. Μάλιστα για το σκοπό αυτό υπήρξαν αποφάσεις του υπουργείου υγείας για μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομεία προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Και ξαφνικά αλλάζει ο σχεδιασμός», αναφέρει προσθέτοντας:

«Προφανώς γιατί δεν ετοιμάσθηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα στη πρωτοβάθμια. Ταυτόχρονα επεκτείνουν τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων των νοσοκομείων και σε ώρες και ημέρες. Πού θα βρεθεί προσωπικό να τα λειτουργήσουν 12ωρο κάθε ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα; Ο συνωστισμός θα είναι απίστευτος στα νοσοκομεία την ώρα που απαγορεύεται το επισκεπτήριο για την αποφυγή διασποράς του ιού».

Εξαιρέθηκαν τα ειδικά νοσοκομεία

Συνεχίζοντας, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει ότι το βράδυ της Τετάρτης εξαιρέθηκαν προφορικά από εμβολιαστικά κέντρα τα ειδικά νοσοκομεία, ψυχιατρικά και αντικαρκινικά. «Όμως έχουν κλεισθεί εκατοντάδες ραντεβού σε ηλικιωμένους να προσέλθουν σε αυτά τα νοσοκομεία να εμβολιαστούν», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την ενημέρωση των πολιτών.

Αύξηση εισαγωγών

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία εφιστά μάλιστα την προσοχή ότι οι εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού στα νοσοκομεία αυξάνονται.

«Χθες στο ‘Αττικό’ εισήχθησαν 18 ασθενείς με κορωνοϊού από τους μισούς που εισάγονταν σε προηγούμενες εφημερίες.

Προχθές στο ‘Γεννηματάς’ εισήχθησαν 8 ασθενείς με κορωνοϊό, από δύο με τρεις που εισάγονταν σε προηγούμενες εφημερίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.