Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον ο 25χρονος από το Νεπάλ, που είχε συλληφθεί για την υπόθεση του νεκρού βρέφους σε κάδο απορριμμάτων στη Βραυρώνα, τον περασμένο Μάρτιο. Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο νεαρός αποφυλακίστηκε, χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, έπειτα από οκτώ μήνες κράτησης.
Αντίθετα, στη φυλακή παραμένει η μητέρα του βρέφους, η οποία κατηγορείται επίσης για την υπόθεση και είχε σχέση με τον 25χρονο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε πως το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό, ενώ η εξέταση DNA έδειξε ότι το μωρό δεν ήταν του 25χρονου, παρά τα όσα αντίθετα πίστευε εκείνος. Ο 25χρονος από την πρώτη στιγμή είχε ισχυριστεί πως δεν γνώριζε πως μέσα στη σακούλα που πέταξε στον κάδο απορριμμάτων βρισκόταν το μωρό.
Ο συνήγορος του, Δημήτρης Ζορμπάς, έκανε λόγο για «πλήρη ανατροπή στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του νεογνού».
«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, απεφάνθη ότι ο νεαρός εντολέας μου πρέπει να αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Ο ισχυρισμός του περί άγνοιας για το περιεχόμενο της σακούλας και για την πραγματική του βούληση να αποκτήσει τέκνο με την κατηγορούμενη κρίθηκαν αληθείς», ανέφερε σε δήλωσή του ο συνήγορος σημειώνοντας πως ο νεαρός θα αναζητήσει εργασία στην Αθήνα μέχρι το δικαστήριο.
Μάλιστα, ο κ. Ζορμπάς έκανε γνωστό πως δήλωσε την παραίτησή του από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις