Το απόγευμα της Πέμπτης κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της Μαρίας Καρυστιανού για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση των Τεμπών.
Την πρόταση συνυπογράφουν συνολικά 32 βουλευτές, προερχόμενοι από τα κόμματα Ελληνική Λύση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας, καθώς και οι έξι ανεξάρτητοι βουλευτές που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη.
Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται εννέα σοβαρά αδικήματα, με τα πλέον βαριά να είναι η ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, η σωματική βλάβη από ενδεχόμενο δόλο επίσης κατά συρροή, η έκθεση και η απιστία σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και η εσχάτη προδοσία — αδίκημα για το οποίο ζητείται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για πρώτη φορά μετά τη «δίκη των έξι».
Η Μαρία Καρυστιανού ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την υπόθεση των Τεμπών σε βάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, του προκατόχου του Χρήστου Σπίρτζη, του πρώην υπουργού Υποδομών και νυν υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, του πρώην υπουργού Υγείας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Αθανασίου Πλεύρη, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, καθώς και πέντε υφυπουργών της κυβέρνησης — των Κεφαλογιάννη, Τσακίρη, Καραγιάννη, Παπαδόπουλου και Ράπτη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Κασσελάκης έκανε πίσω από την αρχική του απόφαση να υπερψηφίσει την -λειψή όπως την χαρακτήρισε -πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική, προκειμένου να υπογραφεί μόνο η πρόταση συγγενών θυμάτων των Τεμπών, όπως είπε.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις