Αρχική Περιφέρειες Πλατφόρμα ηλεκτρονικών πωλήσεων για τις τοπικές επιχειρήσεις από την περιφέρεια Θεσσαλίας

Πλατφόρμα ηλεκτρονικών πωλήσεων για τις τοπικές επιχειρήσεις από την περιφέρεια Θεσσαλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με την περιφέρεια Ατττικής ανάλαβαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικών πωλήσεων για της επιχειρήσεις της πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς να ενταχθούν σ΄ αυτή,   να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους και να απευθυνθούν στο καταναλωτικό κοινό.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος «με την πρωτοβουλία αυτή προσφέρεται η δυνατότητα στους εμπόρους της τοπικής αγοράς της Λάρισας, να ενταχθούν “φιλοξενώντας” τα προϊόντα της κάθε επιχείρησης».

Ο κ. Γιαννακόπουλος είπε ότι στην πλατφόρμα που θα λειτουργεί μέσω του Επιμελητηρίου, «ο κάθε έμπορος και η κάθε επιχείρηση της Λάρισας θα μπορεί να τοποθετεί στο διαδίκτυο όσα προϊόντα θέλει» σημειώνοντας παράλληλα πως «αν θέλει μια επιχείρηση θα μπορέσει να προσφέρει προς ηλεκτρονική πώληση ακόμη και έναν κωδικό προϊόντος».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι στη πλατφόρμα ο επιχειρηματίας δεν θα έχει περιορισμούς αναφορικά με το είδος των προϊόντων, γι αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενούνται προϊόντα όπως ρούχα, υποδήματα, κοσμήματα, καλλυντικά, εργαλεία κ.α.

«Αυτή η συζήτηση γίνεται αρκετό καιρό με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και αποφασίσαμε ότι πρέπει να ξεκινήσει η υλοποίηση. Το click away ήταν η ευκαιρία ώστε να πάρει σάρκα και οστά μια η πρωτοβουλία που αφορά το μέλλον των επιχειρήσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος.

Από την μεριά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πρωτοβουλία τόνισε ότι «η πανδημικά έχει διαμορφώσει νέες ανάγκες, στον εμπορικό κόσμο, γι αυτό η περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για όλες τις επιχειρήσεις διότι αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς σε αυτή την δύσκολη περίοδο».